Satte bakkerekord på Sandrip

Karoline Lauvsland (15) fra Øvrebø IL satte torsdag bakkerekord for kvinner i Sandrip-bakken med 63,5 meter.

Karoline Lauvsland fra Øvrebø IL på seierspallen etter norgescupstevnet i Sandripbakken. Her sammen med Fredrik Bjerkeengen, som vant både herreklassen på Sandrip og Sommerhoppuka totalt. Foto: NSF Hopp

Brukergenerert innhold

Svein Bjerland
Øvrebø IL
Publisert:

VENNESLA/SKIEN: Historiens første norgescupkonkurranse på Sandrip gikk av stabelen sist torsdag. De lokale hopperne gjorde godt inntrykk i den første konkurransen i Sommerhoppuka.

Karoline Lauvsland satte bakkerekord for kvinner og vant med 39,1 poeng. Hun har virkelig fått teknikken til å stemme og hopper like godt eller bedre enn mange av guttene.

– Jeg syntes hoppingen er bra nå. Det er noen småting må jeg jobbe med for å få litt ekstra poeng, som for eksempel et bedre nedslag, sier Karoline.

Hennes storebror Jonatan leverte to gode hopp på hjemmebane og endte på 2 plass. Etter en vår og sommer med lite trening viste han at formen fremdeles er bra. Han kommer imidlertid ikke til å satse videre på toppnivå, men heller være å bidra i treningen av lillesøster Karoline og kanskje delta i en og annen konkurranse.

Karoline Lauvsland vant også fredagens norgescuprenn, som ble arrangert i Hasselbakken i Skien. Foto: NSF Hopp

Kjell Iveland var alene som veteranhopper og vant følgelig sin klasse. Hoppingen var bra nok til å kunne vært i toppen selv med større deltakelse.

Fredag var det duket for dag to i Sommerhoppuka, nå med hopping i Hasselbaken i Skien. Karoline kopierte sin seier fra Sandrip, men med litt mindre margin. Ifølge hopperen selv ble det litt for aggressivt på hoppkanten denne gangen.

Jonathan Lauvsland fra Øvrebø IL vant norgescuprennet i Skien. Foto: NSF Hopp

Jonatan var i støtet i hjemmebakke nummer to og vant konkurransen. Selv om søsknene ledet sine klasser, stp de over de to siste konkurransene og mistet muligheten til å vinne sammenlagt. Grunnen var deltakelse i åpningen av Trollbakkens K50, Sandripheia fritidsparks nye skianlegg og konfirmasjoner.

PS! Heidi Dyhre Traaserud vant kvinneklassen og Fredrik Bjerkeengen herreklassen i Sommerhoppuka.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785