Dødsing er ny satsing fra Kristian­sand Stupe­klubb

Mest mulig spektakulært og mest mulig sprut er dødsbra i denne idretten.

Publisert:

Dødsetrenerne f.v. Philip Fosseng Sandve, Emil Sebastian Ruenes og Mikkel Bentzrud Rasch. Foto: Thomas Ruud Jensen

Brukergenerert innhold

  • Thomas Ruud Jensen. Kristiansand Stupeklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Utøverne i Kristiansand Stupeklubb er vant med å gjennomføre tradisjonelle stup med høy eleganse og ekstreme krav til hvordan du lander i vannet. Minst mulig sprut er avgjørende.

Dødsing handler også om å kaste seg ut fra stupetårnet, men nå er målet å sprute mest mulig. Halsbrekkende stunt i lufta og måpende blikk fra publikum er viktig ingrediens i idretten som nå har tatt av i mange deler av landet.

Ungdommen trekkes mot ekstremsport. Med Sup & Stup som arrangeres i Lillesand hver sommer, opplever den nye idretten stadig økt interesse i vår region – både i antall utøvere og publikum.


Tre av klubbens gutter har nå tatt initiativ til oppstart av en dødsegruppe i regi av stupeklubben. Elitestuperne Philip Fosseng Sandve og Emil Sebastian Ruenes, samt tidligere stuper og nå trener, Mikkel Bentzrud Rasch, er nå dødsetrenere og deltar selv i aktivitetene. Philip og Emil har selv deltatt på VM i Døds og på Sup & Stup. Philip kom seg til semifinalen sist og avsluttet med en respektabel plassering.

Guttene er enige i at dødsing handler mest om å utfordre seg selv og ha det moro med venner. Dette er et show for publikum.
– Dødsingen gir et adrenalinrush. Det er spektakulært å se på og spennende om man lander komfortabelt eller ikke, humrer guttene.

– Aldersgrensen for å bli med her er 14 år. Ungdommer må melde seg på gjennom stupeklubben, sier Philip.

Treninger på onsdag kveld klokka 1930. Bli med om du tør!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Stupeklubb
  2. Stup