UTØVERBLOGG: Jeg har drevet med styrkeløft de seks siste av mine 26 år. Jeg har hatt flere norgesrekorder i benkpress (utstyrsfritt), den seneste på 200 kilo satt i mai i fjor. Den ble slått måneden etter – med 2,5 kilo av Knut Martin Haraldsen. Ettersom jeg liker å være best i det jeg trener mange timer i uka på, er det mitt klare mål å ta tilbake norgesrekorden. Det er bare et par stevner jeg får anledning til å gjøre det i 2016, og begge er i høst. Så jeg har flere måneder på å forbedre meg ytterligere.

I går løftet jeg 210 kilo på trening. Det løftet kan du se her:

Jeg konkurrerer normalt i – 93 kilo. Nå veier jeg 96–97 kilo og er 176 centimeter høy. Likevel mener jeg at jeg skal være god for å løfte over 210 kilo i min vektklasse til høsten, og forhåpentligvis ta tilbake norgesrekorden. Ellers har jeg mål om å klare EM kravet sammenlagt på NM utstyrsfritt i september, og jeg håper å bli tatt ut til landslaget dersom framgangen min fortsetter.

Med pokal etter å ha satt norgesrekord i benkpress utstyrsfritt i 2014. Foto: Privat

Jeg har alltid vært naturlig sterk, og løftet 90 kilo i benkpress som 16-åring i en gymtime uten å ha trent i forkant. I dag er mine personlige rekorder 200 kilo i benkpress, 220 kilo i knebøy og 270 kilo i markløft. Jeg er nøye med å trene skadeforebyggende, og har heldigvis ikke hatt noen skader ennå, og jeg håper jeg kan fortsette å forbedre meg også etter fylte 30 år.

Jeg trener både meg selv og andre i Kristiansand Atletklubb, blant annet meget lovende Kjersti Åsland. Miljøet er lite, men meget godt. Det gir meg mye å hjelpe andre i å forbedre seg, og jeg synes det er gøy å variere programmene for stadig å kunne løfte tyngre.

Å få til et skikkelig godt løft gir en deilig følelse. Det er godt å kjenne at kropp og psyke spiller på lag, og jeg elsker å sette meg nye mål. Nå er jeg snart ferdig med et seks uker langt program med tre treninger i uka, og jeg håper det vil resultere i ny pers i knebøy i morgen. Etter dette skal jeg begynne å trene fire dager i uka igjen, slik jeg pleier.