Finpusset formen i Spania

Ni utøvere fra Sørild og to fra KIF Friidrett har lagt bak seg en god treningsleir for å toppe formen mot sesongen.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Therese Skjølsvik Og Line Myrestøl Johansson
Denne artikkelen er over to år gammel

Årlig reiser elitegruppa til Sørild FIK på treningsleir til varmere strøk i påskeferien for å toppe formen mot friidretssesongen. Denne gruppa var også en tur på Tenerife i januar for bedre treningsforhold. Slike treningsleirer har vært viktig for Sørild ettersom vi har dårlige treningsforhold om vinteren, da vi ikke har hatt hallmuligheter. Det kan være problematisk for oss utøvere å trene med høyt tempo og høy kvalitet i minusgrader, da særlig for disse som satser på høyt nivå.

Torremolinos

I år var vi ni utøvere fra Sørild, og to utøvere fra KIF. Utøverne i elitegruppa til Sørild består av bl.a. mangekjempere, lang -og kortsprintere og lengdehoppere. Dette året dro vi til Torremolinos i Spania, som er andre året på rad. Her er det gode treningsforhold, med både fint og stabilt vær, og med en god friidrettsbane. I Torremolinos har vi møtt flere hundre friidrettsutøvere fra hele Europa, og vi har blitt bedre kjent med flere utøvere fra andre steder i Norge.

Vi trente omtrent to ganger om dagen, med en hviledag. Øktene besto bl.a. av fosfat, aerob og teknisk trening, samtidig som vi kjørte styrke -og spenstøkter. Friidrett er en mangfoldig idrett der allsidighet er viktig, noe vi ser på som veldig viktig. Flere av øktene var krevende for oss utøvere, hvor melkesyren var et faktum. På leiren opplevde vi også forskjellige utfordringer som diverse skader. Her kjørte vi da alternativ trening i basseng, hvor vi løper med vest. Dette har flere av utøverne hatt positive opplevelser med, ettersom dette er lite belastende for beina.

Fem på rekrutteringslandslaget

Mellom og etter øktene, var vi nøye på å få i oss næring og kjøle ned beina i kaldt vann for bedre restitusjon. Det var også rom for soling og shopping for de som ønsket det.

Personlig synes flere av utøverne at friidretten får lite oppmerksomhet i media, til tross for et høyt nivå blant samtlige utøvere. Fem av Sørild sine utøvere er på rekrutteringslandslaget for Norge, og flere har prestert godt i både nasjonale og internasjonale mesterskap. Vi ønsker et større friidrettsmiljø på Sørlandet da dette har stagnert de siste årene. Derfor håper vi den nye friidrettshallen i Grimstad trekker til seg både barn og unge, men også utøvere som ønsker å satse innenfor friidrett.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785