Rekordstor karateleir med over 350 deltakere

I helgen har stilartsorganisasjonen Shorin Ryu Karate Norge hatt sommerleir i Kristiansand med over 350 deltakere. Åtte klubber var representert fra Tromsø i nord, til Mandal i sør.

Publisert:

<p>Her er alle deltakerne fra helgas karateleir samlet i Karusshallen. Foto: Privat. </p>

Brukergenerert innhold

  • Sonja Elin Thrana
Denne artikkelen er over tre år gammel

Hele 130 deltakere var oppe til eksamen for nytt belte, og eksaminasjonen foregikk på fire områder i hallen samtidig – under kyndig veiledning av sortbelter som stilte fra alle klubbene.Det ble uteksaminert fire nye sortbelter og tre nye oppgraderinger av sort belte.

Gradering til grønt og lilla belte. Foto: Foto: Terje Årdal.

Fra Tyholmen Karate Klubb fikk Alexander Confesor og Marie Vågen Johansen tildelt sort belte, sammen med søstrene Hanna og Julie Johnsgård som representerte Vågsbygd Karateklubb. I tillegg klarte storesøster Mathea Johnsgård 2. grad av sort belte, sammen med lag venninnene Rikke Austenaa Årdal og Kathrine R. Madsen. Det bør jo da også nevnes at mor til Julie, Hanna og Mathea også innehar sort belte, far til Rikke Årdal, er stilartsleder og innehar 7. grad sort belte, og mannen til Kathrine, som er formann i Vågsbygd Karate klubb innehar 3. grad av sort belte. En idrett for hele familien med andre ord.

Tvillingene Julie og Hanna Fennefoss Johnsgård bak, foran fra venstre Rikke Årdal og Mathea Fennefoss Johnsgård. Foto: Foto: Birthe Fennefoss Johnsgård.

I tillegg til intens trening under ledelse av kanadieren sensei Watanabe 7 dan, og lokale instruktører, samt knallharde graderinger, er leiren også en sosial tumleplass med leker og aktiviteter for de minste og relasjonsbygging mellom klubbene i stilarten. Spesielt slo årets «ninjatur» godt an.

Ivrige ninjakrigere henter kurerende vann til ninjakongen Finn Terje Verås. Foto: Foto: Terje Årdal.

Her skal de deltakerne bære medisin til den syke karatekongen, i form av en vannbøtte, gjennom vanskelige hindre i form av mørke røyklagte tunneler, gjennom meterhøye spindelsvev, og over vinglete broer, uten å søle for mye «medisin», mens de hele tiden blir angrepet av nifse ninjakrigere. Det kreves godt samarbeid for å komme igjennom løypa med mest mulig vann i behold. Vannet som er igjen når de endelig ankommer karatekongens bolig, byttes så inn i vannballonger, som med stor iver kastes på karatekongen (Finn Terje Verås) for å gjøre ham frisk.

Trangt om plassen. Foto: Foto: Terje Årdal.

350 deltakere er ny rekord for leiren, og i tillegg til Karusshallen måtte treningslokalene til Vågsbygd Karate Klubb tas i bruk for å få til effektive treninger.

Les også:

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kampsport
  2. Karate
  3. Vågsbygd Karateklubb