<p>Det ble en tett og spennende kamp mellom disse to U12-lagene fra Kristiansand og Grimstad. Alle foto: Finn Harald Røed. </p> <p>Det ble en tett og spennende kamp mellom disse to U12-lagene fra Kristiansand og Grimstad. Alle foto: Finn Harald Røed. </p>

Topp stemning på basketballturnering i Kristiansand

19 lag fra Stavanger, Kristiansand, Grimstad, Arendal, Søgne og Mandal sprudlet i helgas basketballturnering i Vågsbygdhallen og i Idda Arena.

Den største gruppen spillere fant vi blant de yngste deltakerne fra 12 år og nedover, såkalt Easy Basket. Det blåser nemlig en frisk og optimistisk vind over basketmiljøet for tiden, og mange unge viser interesse for denne fartsfylte og gøye idretten. I Kristiansand Pirates opplever klubben at antall unge medlemmer nå er så høyt at det gir enkelte utfordringer.

Vekst og fremgang er selvsagt et luksusproblem som klubben setter pris på, men blandet med gleden opplever man også at antall spillere er såpass høyt at noen lag må dele på treningstidene. Noen lag må klare seg med bare en halv bane hver. Dette gjelder ikke bare blant de aller yngste, men også blant spillere midt i tenårene, der f.eks. U16-laget nå har 15-18 spillere på hver trening.

Kristiansand Pirates spiller kamp mot Stavanger.

Basketballklubben melder nå fra til kommunen om et klart behov for mer treningstid, og har til å begynne med fått overta et par ekstra timer fra en annen idrettsgren som var få deltakere på en av sine tildelte treningstider. Pirates håper derimot på tildeling av enda mer treningstid for å kunne gi barn og ungdom et maksimalt godt tilbud, både nå og for neste sesong.

Kristiansand Pirates U16 får instruksjoner av treneren i pausen.

Generelt ser man for tiden fremgang og økt interesse for basketball i hele regionen, både i Aust- og Vest-Agder. Det spilles denne sesongen for første gang på mange år offisielt seriespill for U16-lag på Sørlandet, der alle de etablerte klubbene er representert. Det arrangeres også nesten månedlig en lokal treningskamp-turnering som går på rundgang mellom klubbene.

En annen milepæl er at regionen i fjor etablerte virksomhet for regionslag (kretslag), som en viktig del av Norges Basketballforbunds satsning på nivået mellom klubb og landslag. Forrige helg ble det arrangert en halvårlig uttakssamling til regionslag for spillere født 2001-2003, der U16-landslagstreneren og landslagskoordinatoren fra NBBF for anledningen aktivt deltok.

Å arrangere turnering krever også sekretariat, kiosk, dommere og andre som stiller opp for å få et vellykket arrangement.

Helgens turnering i Kristiansand var preget av meget god stemning, dugnadsånd og oppslutning fra både familie, spillere, ledere og andre basketinteresserte. Da de yngste lagene var i aksjon på lørdag, var både støynivået og mylderet av deltakere og publikummere akkurat slik man ønsker det skal være på et slikt idrettsarrangement. Man vil at det skal koke i hallen!

Fra U18-kampen mellom Kristiansand Pirates og Stavanger.

Etter en vellykket helg kunne det konstateres at basketballen står sterkere i Kristiansand enn på mange år. Resultatmessig gjorde de mange Pirates-lagene det bra, med seier i de fleste kampene i både U12, U13, U14, U16 og U18. Pirates stilte også med et rent jentelag i U13, og hadde overbevisende resultater, bl.a. med seier over Stavangers U13-lag.

Topp stemning med basketball-kamper for U12-lag i Vågsbygdhallen.

Med engasjerte ledere, spillere og foreldre i godt samspill blir det spennende å følge med på hvordan rekrutteringen og utviklingen av denne flotte idretten fortsetter i landsdelen vår de neste årene, og om det vil lede til at Sørlandet igjen får et lag i basketballens toppdivisjon!