Etter en lang, hektisk og spenningsfylt uke sitter jeg nå i leiligheten i Oslo med en sliten og mørbanket kropp som jeg kjenner setter pris på en fridag!

Tirsdags morgen satt vi oss på flyet til Latvia hvor jeg og Bjarte Usken skulle spille CEV Masters – en turnering hvor store deler av den europeiske sandvolleyballeliten var samlet. Det var hele fem norske lag påmeldt i turneringen, og i følge regelverket har man i disse turneringene kun lov å stille med tre lag per nasjon.

Vi måtte da i aksjon allerede på onsdag i det som kalles ”country quota” eller nasjonal kvalifisering. Her møtte vi sambygding Mathias Berntsen sammen med Lars Fredrik Tvinde. Etter en lang og tøff kamp trakk vi det lengste strået og vant 2-1 (21-19, 13-21 og 16-14) – dermed var vi klare for neste kvalifiseringsrunde som ble spilt på torsdag. Da mot utenlandske motstandere! Seier i to kamper ville bety hovedrunde spill, mens et tap er nok for å ryke ut.

2015-05-20 - Angrep i CQ

Gaidys/Matulis fra Litauen ventet i første runde. En kamp vi vant komfortabelt 2-0 (21-11 og 21-16)! Dermed var vi klare for andre runde. Med seier i denne ville vi være klare for hovedrunden. Vi møtte R.Kufa/Dumek, som er et sterkt tsjekkisk lag med flere gode resultater å vise til. Etter en lang og tett kamp måtte vi se oss slått 0-2 med minst mulig margin (20-22 og 21-23)… Surt, men mange gode elementer i spillet som vi kan ta med oss videre!

2015-05-21 - Matchball foreviget - CEV Masters Jurmala, Latvia

Etter dette sure nederlaget kastet vi oss rundt og satte kursen mot Bø hvor det ble arrangert norgestour på fredag og lørdag. Hjemreisen startet fra Latvia fredag kl 04:30 med fly, mellomlanding, nytt fly, flytog, t-bane, buss for t-bane og til slutt bil fra Oslo til Bø. Vi hadde kampstart fredag kl 14:30 og parkerte ved banene i Bø kl 14:25 etter 10 timer med på reisefot… Snakk om god timing!!

Her er en liste over resultatene våre i NT Bø Open:

Retterholt/Usken 2 – 0 Riska/Eldegard

Retterholt/Usken 2 – 0 Høidalen/Ingeborgrud

Retterholt/Usken 2 – 0 Tvinde/Berntsen (Kvartfinale)

Retterholt/Usken 2 – 0 Helland/Fornes (Semifinale)

Retterholt/Usken 2 – 1 Takvam/Huus (Finale!)

Ubeseiret gjennom turneringen og dermed seier i årets første norgestour! Selv med trøtte hoder og slitne kropper klarte vi å spille turneringen med et ryddig og solid spill helt til og med finalen. Dette gav avkastning. Det hjalp også på humøret å få denne turneringsseieren som et plaster på såret etter den kjedelige exiten i Latvia!

2015-05-23 - Lars i angrep - NT Bø Open

Det må også nevnes at Åmli-jenta Emilie Olimstad, sammen med makker Kirstine Garder, tok sin første norgestour seier på damesiden denne helgen! De vartet opp med fantastisk spill gjennom hele helgen og gikk også ubeseiret gjennom hele turneringen!

Til og med finalen vant de 2-0 med kalassifre (21-9 og 21-13) og spilte med en ro og innstilling som imponerte alle på tribunen.

En fantastisk prestasjon av to så unge jenter. Det kan heller ikke være langt i fra at Emilie med dette er en av tidenes yngste vinnere av en norgestour-turnering for senior!

Jeg bøyer meg i sanden for disse jentene!