Mandal-spillere imponerte mot norgeseliten

Christer Andersen og Hermod Holte Haugland spilte solid i helgas rankingturnering.

Publisert:

Christer Andersen (t.v.) og Hermod Holte Haugland fra Mandal Badmintonklubb. Foto: Trond Syvertsen

Brukergenerert innhold

  • Trond Atle Syvertsen
    Mandal Badmintonklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

GRONG: Fredag morgen reiste Hermod Holte Haugland den lange turen til Grong sammen med Kristiansand Badmintonklubb for å spille norgesranking for u17-spillere. Det var hele 20 klubber som hadde tatt den lange turen.

Hermod ble nummer tre etter å ha tapt semifinalen 21-13, 17-21 og 18-21. Det var puljespill i alle klasser. De åtte beste u17 -spillerne deltok ikke i denne klassen, de spilte i u17 Grand Prix.

Det var en helg med lang reise og mange kamper i singel, mixed og double. En kjempegod erfaring for Hermod. Han har vist stor fremgang og er nå blitt en spiller som til neste år vil være blant de fire beste i Norge under 17 år, regner vi med. Det at han trener fire ganger i Mandal og en gang i uken i Kristiansand gir resultater på sikt.

Doblemakkerne Carlo Andersen fra Mandal i blått og Pål Ándre Pedersen fra Haugerud. Foto: Trond Syvertsen

Årets utgave av DNB-Julecup Ranking Senior Elite og U15 inneholder single mini Grand Prix i begge kategorier.

Det er totalt 184 spillere fra 34 klubber og det spiltes 417 kamper.

De åtte høyest rangert i Norge i hver klasse spilte i Mini Grand Prix. Der spilte Christer Andersen mens storebroren Carlo Andersen spilte i senior elite. Begge to spilte alle tre kategorier singel, mix og doubel.

Christer viste stor fremgang fra sist ranking turnering og tapte kun 22-20 og 21-19 mot Theodor Fjelldal, som vant hele x-turneringen. Christer spilte om 7. og 8. plassen og vant greit den kampen og ble nummer sju. Kjempebra gjort, han viste at han hadde noe å gjøre i x-gruppen da det ble mange jevne og gode kamper mot de beste i Norge i den klassen.

I mix og double ble det mye god kamptrening, men han gikk ikke videre i disse spillene

Carlo spilte i vanlig elite da de åtte beste i landet var i x-gruppen. Han spilte helt jevnt i gruppa mot han som ble nummer to i singel. I double og mixed doubel var det litt stang ut, men en kjempefin erfaring og god kamptrening.

Ei lærerik og knallhard helg for disse tre hardtsatsende spillerne.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Badmintonklubb
  2. Mandal Badmintonklubb
  3. Badminton
  4. Grong