Slik feiret AK28 opprykket

AK28 er klar for 2. divisjon etter seieren over Randesund. Sjekk høydepunktene og jubelscenene i videoen under.

Publisert:

Her dynkes AK28-spillerne i sjampis etter 23-21-seieren over Randesund. Foto: Skjermdump fra video

KRISTIANSAND: Etter en jevn kamp mot Randesund, hvor AK28 måtte ta poeng for å sikre tabelltopp og opprykk, endte onsdagens seriekamp i AK28s favør med resultatet 23-21 i lokaloppgjøret. Sesongmålet er dermed sikret for damene, og opprykket fra 3. divisjon en realitet.

Gjennom sesongen har det ikke blitt lagt skjul på AK28s sesongmål. Serietopp og opprykk til 2 divisjon. Sesongen startet stabilt med rekordmange seire på rad og selvtilliten på topp. Mot jul kom derimot noe motgang. Her ikke nødvendigvis i form av svært tøffe motstandere, men heller overarbeidede jenter som kjente på presset for å prestere.

Se høydepunkter og jubel her, filmet av Reidar Olsen:

Vi har uten tvil lært mye i løpet av denne sesongen. Det kreves mer enn uthvilte og godt trente kropper, samspill og gode trenere dersom man skal prestere gjennom en hel sesong. Det krever også mye kamptrening, mental trening og rutine, for ikke å glemme evnen til å holde hodet kaldt når det virkelig gjelder.

Vi har et godt sammensatt lag med både unge og eldre, nye spillere og veteraner, noen rolige og andre impulsive spillere. Vi har også heldigvis et trenerteam som vet å bruke disse spillere hvor de passer best, og som er flinke til å analysere motstandernes svakheter. Damene er dessuten flinke til å hjelpe hverandre med å utvikle seg bedre som spillere, og støtter hverandre i medgang og motgang.

Kjersti Milde (i mål) Line Abrahamsen, Marte Landgraff, Ninnie Svantessong og Benedicte Olsen Foto: Reidar Olsen

Gjennom sesongen har også noen viktige spillere forsvunnet, mens andre har tatt steget og fylt deres plass. Spillet har utviklet seg, og laget har blitt betydelig sterkere, takket være medgang, motgang, hard trening og press innad og utad.

Timeout på et kritisk punkt i kampen. Trener Øyvind Skjeggedal informerer om taktikk og spillpotensial. Foto: Reidar Olsen

Takket være det gode samspillet laget har, både spillerne i mellom - men også mellom trenerne og ikke minst trofaste supportere - klarte AK28s damelag i år sitt sesongmål. Garantert opprykk til 2. divisjon, hvor vi mener vi hører hjemme.

Seriegullet er ett faktum, og vi er strålende fornøyde med sesongen. På vegne av damelaget ønsker vi takke vårt fantastiske trenerteam, som holder ut med en gjeng med helt unike og gale damer dag inn og dag ut.

Øverst fra venstre: Emma Stolinski, Anette Kolltveit, Therese Fuglestad, Marte Landgraff, Line Abrahamsen, Mona Solass, Marie Skjeggedal, Marte Myhre, Charlotte Frivold, Ninnie Svantesson. Midt fra venstre: Benedicte Olsen, Maren Mykland, Kristine Fjeldsgaard. Foran: Kjersti Milde, Imani Jæger og Charlotte Markham. Foto: Reidar Olsen

Dere har jammen nerver av stål!
Banens beste mot RIL i lokaloppgjøret ble vingspiller Benedicte Olsen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. AK 28
  2. Håndball