KRISTIANSAND: Knut Fredrik skjøt fullt hus og hele 26 av 30 mulige innertreff da han vant sin klasse i eldre rekrutt. Dermed beviste han til fulle at den gode skytingen i fjorårets nasjonale Hjemme-LS ikke var en tilfeldighet. Den gang tangerte han sin personlige rekord med sterke 348 poeng i klasse rekrutt. Det holdt til en flott fjerdeplass blant 300 skyttere i klassen.

Knut Fredrik er sønnen til dobbelt/regjerende norgesmester i feltskyting, Tor Arnfinn Homme (40), og ifølge faren er sønnen «hakket foran» det han selv var som 13-åring. Knut Fredrik har trent skyting siden han var ni år gammel og er absolutt godt tilfreds med stevnet på Farvannet sist helg:

– Jeg er veldig godt fornøyd med egen prestasjon. Feltskytingen gir meg mer motivasjon til å prestere og da er det gøy når det lykkes. Samtidig er det moro at vi er noen stykker som trener og konkurrerer sammen, sier han.

Meget høyt nivå

Søndag skjøt også hans tre konkurrenter i klasse eldre rekrutt perfekte 30 blinker, så nivået på disse unge skytterne er virkelig imponerende. Knut Fredrik vant med flest innertreff.

– Det har vært litt mindre trening grunnet korona, men den treningen vi har fått til har vært variert og fin, Vi har skutt inne med kaliber .22 på 15 meter, når det har vært tillatt å trene inne. I tillegg har vi fått mulighet til å trene ute med rifle 6,5x55 på 100 meter med flomlys på enkelte skiver. Det har vært knallmoro og da har jeg gått over til et grovere kaliber som smeller mer og det er gøyere, forteller Knut Fredrik.

Fint vær og nydelige forhold på Farvannet lørdag. Foto: Roar Engen

Hele 12 minusgrader la ingen demper på lørdagens arrangement eller prestasjoner. Det ble skutt finfelt med fem hold og standplasser utenfor 100 meter-standplassen, hvor det er god plass til å holde god avstand. 13 ungdommer deltok og hele seks av dem fikk fullt hus med 30 treff.

Julie Tvinnereim (nærmest kamera), Thomas Tjomsland Johansson, Knut Fredrik Grødum Homme, Henning Stien Nordbø og Thor Einar Knudsen på standplass. Foto: Roar Engen

Resultatliste i eldre rekrutt:

1. Knut Fredrik Grødum Homme (30/26)

2. Thor Einar Knudsen (30/23)

3. Henning Nordbø (30/21)

4. Julie Tvinnereim (30/16)

Juniorene imponerte

Juniorene hadde to hold i knestående, og til tross for at dette var første stevne for begge med denne stillingen, var det også her meget gode resultater. Heine Kleivkås gikk av med seieren med 30/20.

Juniorene fikk bryne seg på kne på to hold. Foto: Roar Engen

Resultatliste i junior:

1. Heine Klevkås (30/20)

2. Jonas Kvasnes Brekka (29/11)

Debutanter i rekruttklassen

Rekruttklassen hadde to skyttere, Anne Maren Grødum Homme og Even Åsen Engen, som nylig har rykket opp fra nybegynner ung. Disse skjøt sitt første stevne med reim. Det ble imidlertid Magnus Selland Skaiå som tok seieren i klassen med imponerende 29/15.

Resultatliste i rekrutt:

1. Magnus Selland Skaiå (29/15)

2. Even Åsen Engen (25/7)

3. Anne Maren Grødum Homme (15/2)

Lovende nybegynnere

Det er også godt å se at det ser lovende ut i rekrutteringsklassen for ungdommene, det var fire deltakere i nybegynner ung og alle skjøt veldig godt.

Resultater i nybegynner ung (rangeres ikke)

* Sara Josefine Dybedal (28/10)

* Vilma Gyland (25/5)

* Tuva Åsen Engen (20/5)

* Thomas Tjomsland Johansson (30/10)

Dagen ble avsluttet i sola med bål, pølser, brus, premieutdeling og strålende humør! Takk til alle som bidro til et fantastisk flott og trygt arrangement.