IK Våg Håndball arrangerte helgen 28.-29. mai den 22. håndballfestivalen. Håndballfestivalen er en videreføring av tidligere Våg Cup som har lengre tradisjoner bakover i tid.

Årets rekorddeltakelse er en økning på hele 47 lag fra fjoråret, noe som gjorde at arrangementskomiteen valgte å legge deler av arrangementet utendørs. Det ble benyttet åtte haller forskjellige steder i Kristiansand, og på Karuss i Vågsbygd ble også kunstgressbanen merket opp til håndballbaner hvor de yngste spillerne kunne gjennomføre en stor del av sine kamper. Godt vær, utendørs kafé, hoppeslott og musikk gjorde sitt til at innsatsvillige spillere fikk mange gode opplevelser og erfaringer i et yrende folkeliv. Dette er en god erfaring som skal gjentas og utvikles videre neste år.

KIFs 01-årgang vant både A- og B- finalen i J15-klassen. Bildet er fra A-finalen i sluttspillet. Bak fra venstre: Alexandra Ludvigsen, Kristine Egeli, Alisha Sharma, Marte Kallhovd, Stine Solum, Stine Köpp, Merlinda Qorraj, Julie Nygård, Martine Throne, Ranveig Rosten, Daria Szymczak og trener Tommy Egeli. Foran fra venstre: Celina Ross Løvdal, Nelle Kristine Brannfjell, Pia Justnæs, Silje Kregnes, Mailinn Bakke , Esther Tomine Kristiansen, Anne Linn Eriksen og Floresa Nika. Ikke til stede: Sara Byklum, Celine Thomassen, Heidi Haugen, Maren Dyrland Hamre, Katarina Ross Løvdal, Sara Holte og Erlina Zena.

– I min ungdom var Våg Cup en utendørsturnering. Fredrikstad cup er Norges største turnering, og den foregår utendørs. IK Våg har deltatt der de siste to årene og sett hvordan det fungerer. Dette gir fantastiske muligheter til å skape opplevelser og gode rammer, og vi ønsker å ta i bruk flere utendørsbaner og utvikle konseptet videre neste år, sier turneringsleder Odd Ivar Hjetland.

Alle deltakerne hadde i tillegg mulighet til å delta på diskotek på lørdagskvelden med egen DJ. Her var det yrende liv og god stemning, noe ungdommene selv må kunne ta en vesentlig del av æren for.

Med et så stort arrangement har det vært nødvendig med 300 dugnadspersoner, og flere tusen dugnadstimer. Det er mye arbeid som må gjøres på kort tid, og det er da tilfredsstillende å se når arrangementet har blitt gjennomført på en slik måte. Sportslig sett har det også lykkes å samle gode lag og spillere. Det er flere regionsmestere, norgesmestere og PW-mestere som spilte, og som alle bidro til at arrangementet har hatt høy kvalitet.

Neste år vil turneringen utvikles ytterligere og alle deltakerne og lag ønskes velkommen tilbake, da heter turneringen Våg Cup.

Vinnerne av Cameron Cup 2016:

G12: Bygdø Monolitten IL

G13: Viking

G15: Randesund

J12: Hundvåg

J13: IK Våg

J14: IK Våg

J15: KIF

J16: IK Våg