Her presenterer vi de tre nye tilskuddene til vårt 1. divisjonslag i volleyball på kvinnesiden.

Malin redder en ball i NM for videregående skoler i 2008. Foto: Foto: Camilla H. Skjelstad

Malin Hansen Skjelstad

Malin er 25 år gammel og kommer fra Inderøy i Nord-Trøndelag. Hun startet sin volleyballkarriere som spiller i Inderøy IL sitt 2.divisjonslag for damer i en alder av ni år, og siden da har volleyball fylt en stor del av livet til den livlige trønderjenta. Hun tok bronsemedalje i sandvolleyball i norgesmesterskapet for U17 i 2007. Deretter meldte hun overgang til Stod Volley. I Stod fikk hun sin første 1.divisjonserfaring, hvor de vant serien og rykket opp i eliteserien. Det å spille i eliteserien satte sine spor:

– Å spille i eliteserien er noe jeg aldri kommer til å glemme. Det var en fantastisk opplevelse og gav meg mye volleyballerfaring, sier hun.

Utdanning

Malin dro til Bø i Telemark hvor hun tok bachelorgrad i idrettsvitenskap, med fordypning i trenerstudiet i volleyball og sandvolleyball. Andre studieår var hun spiller og trener for 2.divisjonslaget i Bø. Året etter var hun trener for herrenes 2.divisjonslag. Det året hadde hun spillepause pga. en operasjon i hånden. Deretter tok hun praktisk pedagogisk utdanning i Notodden, samtidig som hun pendlet til Trøndelag og spilte for 1.divisjonslaget til Stod. I fjor startet hun på sin toårige masterutdanning i Idretts- kroppsøvings- og friluftslivsfag i Bø, og igjen spilte hun for Bø VBK. Malin var med og vant 2.divisjon på Østlandet det året. Malin har også trener-2-utdanning gjennom trenerløypen til Norges Volleyballforbund, NVBF.

Malin i leggerollen under en kamp for Bø VBK våren 2015. Foto: Foto: Peter B. Jørgensen

Gradvis overgang til Dristug

I januar 2015 fikk hun et vikariat ved Tvedestrand og Åmli videregående skole. Her arbeidet hun som lærer i idrettsfag i Åmli. Dette åpnet muligheten for å trene med jentene i Dristug Volleyball. På dette tidspunktet spilte hun for Bø VBK, men så potensialet i Dristug-jentene og trivdes veldig godt på treningene deres.

– Det var akkurat som om jeg var kommet hjem, Jeg følte jeg ble tatt utrolig godt imot av jentene på laget, de andre i klubben og på den videregående skolen i Åmli, forteller Malin om sin velkomst blant jentene og klubben generelt.

Dommer

Malin har, som nevnt, hjerte for volleyballen. I tillegg til å være spiller og trener, har hun to dommergrader, og er forbundsdommer i volleyball og nasjonal sandvolleyballdommer. Hun startet å dømme som 12-åring og har tatt flere eksamener, både skriftlig og praktisk, for å komme til et høyt nasjonalt nivå innen volleyball- og sandvolleyballdømming. Malin har hatt mange dommeroppgaver, og hun har dømt flere finaler i NM både for juniorer og seniorer, begge kjønn, både i volley- og sandvolleyball.

– Min største opplevelse som dommer så langt, var å få være med å dømme VM i sandvolleyball som linjedommer, Stavanger 2009. I løpet av turneringen fikk vi som var linjedommere, poeng etter hvor godt vi gjorde det i hver kamp. Dette førte til at jeg fikk æren av å være en av fire linjedommere som fikk være med å dømme damefinalen, sier hun.

Ingrid Regina J. Verpe. Foto: Foto: Jorunn Verpe

Ingrid Regina J. Verpe

Ingrid er ei ekte Bø- jente. Hun kommer fra Telemark. Ingrid Regina er 17 år gammel og går i 3.klasse på Idrettslinja ved Bø videregående skole, med fordypning toppidrett volleyball. Hun har administrative anlegg, noe hun viser ved å være russepresident dette året. Skjulte talenter har hun også utover å være en meget habil volleyballspiller. Ingrid synger og spiller gitar.

Pendler til trening

Å kjøre bil fra Bø til Åmli og tilbake til Bø tar fire timer. Dette pendler Ingrid gladelig en gang i uken for å trene med Dristug-jentene. Dette gjør hun fordi hun ønsker flere utfordringer og ønsker å lære mer volleyball.

– Jeg lærer mye på treningene og ser frem til hver eneste gang jeg tar turen til Åmli, sier Ingrid fornøyd.

Tiden i bilen bruker hun til å lese lekser, eller øvelseskjøre med mamma eller pappa.

– Uten mamma og pappa hadde ikke denne satsingen gått. Jeg er så takknemlig for at jeg har slike foreldre som jeg har, som er villige til å bruke så mye av fritiden sin på meg.

Ingrid Regina etter seier i MVGS 2015. Foto: Foto: Grethe Marie Haug

Hospitering

Ingrid er en herlig jente som matcher Dristug godt. Hun tar ansvar på banen og sier ifra om noe kan gjøres bedre. Ingrid er en positiv spiller. Hun har fått ordnet en avtale mellom Tvedestrand og Åmli vgs og Bø vgs som gjør det lettere for henne å satse på volleyball. I 1.divisjon er det flere doble kamper og turneringshelger. I den forbindelse har hun fått muligheten til å hospitere som elev på idrettsfag ved den videregående avdelingen i Åmli, som også har toppidrett volleyball, slik som Bø.

Volleyball

Ingrid begynte å spille volleyball da hun startet på videregående. Dette skyldtes mye at det ikke var noe volleyballtilbud for aldersbestemte klasser i Bø. Hun har sett mange volleyballkamper i oppveksten. Først og fremst på grunn av sin eldre bror, som spilte 1.divisjon for Bø VBK. Ingrids pappa har også vært aktiv volleyballspiller tidligere.

– Pappa har lært meg mye om taktikk og teknikk i volleyball, forteller hun.

Volleyball har Ingrid på en måte i blodet. På fritiden har hun spilt håndball. Dette sluttet hun med i vår da hun bestemte seg for å fokusere på en idrett, og da ble volleyball et lett valg.

Ingrid Regina storfornøyd med den nye Dristug-drakten. Foto: Foto: Jorunn Verpe

Toppidrett

Selv om hun ikke har spilt aktivt i en klubb tidligere, har hun fått god oppfølging ved idrettsfag på Bø VGS. Frode Tvinde og Grete Marie Haug som er lærere ved skolen, har gjort en grundig jobb med henne og slik at Ingrid Regine har blitt en stabil og god kantspiller. I fjor deltok skolelaget til Bø VGS sluttspillet i MVGS, norgesmesterskap for videregående skoler, i Spjelkavik. Laget endte på 12.plass, av 20 jentelag. Å delta i sluttspillet i MVGS ønsker hun og skolevenninnene i Bø å gjøre i år også.

Utvikling

Ingrid ser på dette året i Dristug som et år hun kan lære mye volleyball. Hun har valgt et lag med hjemmebane to timer hjemmefra, noe som mange ikke ville gjort etter henne. Hun vet hun får god oppfølging, trening og kamperfaring fra 1.divisjon ved å være med i Åmli. Hun er villig til satse mye for å utvikle seg.

– Jeg har ikke angret et sekund på valget mitt, og jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med de andre jentene på laget.

Ingrid ser frem til en lærerik og morsom sesong og er klar for alt av utfordringer som kommer til å møte henne.

Ida etter å ha vunnet 3.divisjon sammen med volleyballjentene i Froland. Foto: Foto: Gro Solveig Kateraas.

Ida Kateraas Askland

Ida kommer fra Froland og går første året på idrettslinjen i Åmli ved Tvedestrand og Åmli VGS. Hun har toppidrett volleyball som valgfritt programfag og er ikke redd for å slå fra seg. Ida har et smart volleyballhode, oppfatter situasjoner raskt og briljerer ved nettet som midtspiller.

Froland volleyballklubb

Hun har fått volleyball inn med morsmelken. Idas mamma spilte nemlig volleyball mens hun gikk gravid med Ida for 16-17 år siden.

– Mamma var en ganske god volleyballspiller. Hun spilte på skolelaget da gikk på videregående i Åmli, og var med å ble norgesmester for videregående skoler to ganger, opplyser Ida.

Volleyball ble det naturlige valget da Ida skulle velge idrett. Ida har spilt volleyball i fire år med Froland Volleyballklubb. Idas mamma var trener for laget som spilte seg opp i 2. divisjon siste sesong.

Regionslaget Agder

Ida ble tatt ut på regionslaget til Agder. På treningssamlingene gjorde hun det så pass bra at hun ble tatt ut til å delta i norgesmesterskapet for regionslag i Oslo, ikke bare en gang, men to ganger.

Ida i mottak for Froland volleyballklubb. Foto: Foto: Gro Solveig Kateraas

I 2014 tok Region Agder og Ida sølv i mesterskapet. I 2015 ble det en solid femteplass. Ida var midtspiller på NM-laget og har siden uttaket til Regionslaget i Agder høsten 2013, spesialisert seg som midtspiller.

1.klassing

Som 1.klassing i den videregående skolen, og i det første året som borteboer, er det ikke alle som får anledning til å spille på et 1.divisjonslag i volleyball. Ida er både trenings- og lærevillig. Hun satser på hver ball, er uredd og ønsker hele tiden å få ballen. Hun er midtspiller og er rask både i angrep og blokk. Dermed gjør hun det vanskelig for motstanderne. Hennes innstilling og giv gir treningene masse trøkk.