Klar for junior-VM

Denne sesongen er jeg kvalifisert til flere viktige mesterskap. Junior-VM i Portugal, nordisk mesterskap i Sverige og Olympic Hope i Polen.

Publisert:

Padleren Hakeem Teland fra Kristiansand gir alt på trening. Foto: Fædrelandsvennen

Brukergenerert innhold

  • Hakeem Teland
Denne artikkelen er over fire år gammel

VM starter allerede torsdag 23. juli, men vi juniorguttene padler ikke før dagen etter det. U23- og jr-VM holdes samtidig, så vi er en liten gjeng som skal ned.

På juniorenes herrelag er vi fire gutter. To førsteårs og to sisteårs. To fra Fana KK og to fra Oslo KK. Vi skal padle k4 1000, som blir vår hovedistanse. Det er den vi har trent mot, og det er den vi har størst sjanse på resultatmessig.

Oppkjøring

I år er det veldig høyt nivå i juniorklassen, på guttesiden. Vi visste at kun fire ble tatt ut, og vi var fem som kjempet om en plass. To av plassene var mest sannsynlig satt, og de var de to beste 97erne. Dermed var vi tre 98ere som skulle kjempe om to plasser. Jeg kom rett fra en lang svømmesesong, så jeg var ikke i veldig god form i starten av sesongen.

Det var først på en VM samling vi hadde rundt begynneslen av juni jeg var skikker på at jeg ble tatt ut. Uttaket kom senere på samlingen. De som ble tatt ut var jeg, Magnus Ivarsen, Amund Vold og Marcus Wang. Vi har alle ulike styrker, noen har hurtighet, noen lagbåtstyrke og noen utholdenheten. Noe som trengs i alle k4 1000 båter.

Det ble kun arrangert to små samlinger der vi fikk padlet sammen, noe som ikke er helt optimalt, men vi sitter veldig bra sammen, så vi tror det skal gå fint. Det er mange år siden vi har hatt en så sterk klasse som i år. Noen sier at vi er den nest beste klassen som har vært, rett bak 93 kullet. Dette gir oss selvfølgelig mye motivasjon til å vise hva vi kan klare. Den beste k4en Norge har hatt i jr-VM tok en 7.plass, noe vi håper på å slå.

Treningen har vært hard og intens frem mot mesterskapet. Vi har kjørt mye distanse på høy fart. En k4 1000 varer i overkant av tre min, det er ikke ekstremt lenge, men den må utføres med en enormt høy fart og intensitet. Det er en veldig tøff distanse å trene på og det er prestisje å være god på den.

Forventninger

Vi satser på å komme til A-finale. Det blir veldig hardt, men det kan absolutt gå. Vi har en veldig bra båt, men det er VM vi snakker om her. De store nasjonene har mange å plukke av, dermed kan de kjøre med fire 97 ere, mens vi kun har to.

Ingen av oss har deltatt i VM før, så vi vet ikke helt hva vi går til eller hvordan nivået er. Men vi gleder oss!

De andre mesterskapene

To uker etter VM skal vi på nordisk i Sverige. Der er nivået selvfølgelig generelt mye lavere, men for å ta gull må du være god internasjonalt. Danskene blir våre største rivaler. De har en enda sterkere klasse enn oss. Vi satser på å ta gull i lagbåt og kanskje jeg klarer en medalje i k1.

Litt senere i høst skal jeg delta på Olympic Hope, der jeg konkurrerer med de beste i verden i min aldersklasse, altså de beste 98erne. Der aner jeg ikke hvordan jeg ligger an, men håper på en A-finale. I k2 og k4 tror jeg vi kan ta medalje, kanskje gull til og med. Det blir veldig spennende!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Hakeem Teland
  3. Padling