European Association for Sport and Social Integration (EASI) er en organisasjon med medlemmerfra en rekke europeiske land. Gjennom sport og sosial aktivitet ønsker organisasjonen at fysisk aktivitet skal være et tillegg til medisinsk og profesjonell behandling for mennesker som sliter med den psykiske helsen.

Les mer om EASI her

Team Kristiansand er et samarbeid mellom Sørlandets sykehus ved DPS Solvang og Kristiansand kommune ved Fritidsetaten Øst. Laget trener ei gang pr uke året gjennom – og de årlige turene til EASI cup er årets store mål. Det er kamp om å komme med på laget når man er på cupene – så det trenes godt i forkant.

Klikk deg gjennom bildeserie her:

Logo til EASI Cup 2017
Leder fra DPS Solvang fornøyd med turen!
Felles bilde av de 20 deltakerlagene
Middag på torvet i Bremen
Opplyste murbygg i Bremen
The streets of Alkmaar
Yatzy er alltid en slager!
Leder fra Fritidsetaten Øst fornøyd med turen!

I år ble cupen arrangert av De Barre Bullen i Heiloo i Nederland og vi bodde i byen Alkmaarlike ved. Som vanlig kjørte vi minibusser nedover, og med 97 mil fra Hirtshals til Alkmaar ble det en overnatting i Bremen på veien. Bilturene er alltid fulle av godt humør, røverhistorier og allsang av allverdens europeiske klassikere. Grensehandel og sightseeing blir det også tid til på veien – flotte gamle murbygninger i Bremen som lyssettes om kveldene, og en fantastisk biltur på dikene nord i Nederland var flott å få med seg.

Vel fremme i Alkmaar ble vi innkvartert på på herlige Familie Hotel Alkmaar midt i sentrum. Her bodde vi flott og hadde topp fasiliteter og vertskap til å lade til cupen og restituere mellom slagene. Alkmaar er en by vi anbefaler om du tenker deg til Nederland. På størrelse med Kristiansand og utrolig flott for både sightseeing, shopping og kos på restaurant. Vi hadde også en 30 min togtur inn til Amsterdam på en av hviledagene og tur på kanalene, mer shopping og kafélivet var perfekt i det flotte været vi hadde – sol og over 20 grader hver eneste dag.

Klikk deg gjennom ny bildeserie her:

Alle de 20 lagene på cupen
Ny keeper klar - fjorårets keeper vrakes.
Ny keeper hadde store sko og fylle 😉
Gutta i kamp mot Villa FC fra Tyskland
Analyse av motstandere
Ny teknologi tatt i bruk på taktikkmøtet
Hvile mellom kampene

Sportslig startet vi med to seire og to tap i innledende puljespill. Vi vant over Barnsley (England) og Plattling (Tyskland), men tapte mot de nederlandske lagene Querido og AZ Alkmaar. Med dette endte vi på tredjeplass i puljen og gikk til B-sluttspillet. Med litt hell kunne vi tatt et av de nederlandske lagene og havnet i gjeveste selskapet, men vi må si oss godt fornøyd med spillet vårt.

På sluttspilldagen spilte vi fantastisk godt og hadde en enorm lagmoral. Alle presterte på sitt beste og vi vant alle fire kampene mot lagene Salford Grassroots FC (England), FC Villa (Tyskland), Barnsley (England) og Pro Mente Tirol (Østerriket) og vant puljen. På en eller annen måte møtte vi nok en gang Barnsley – nå i en B-finale hvor vi til slutt tapte etter en nervepirrende straffesparkkonkurranse. Vi følte vi var bedre enn de da vi allerede hadde vunnet over dem to ganger før i cupen, men nå fikk de en god opplevelse de kan ta med seg hjem som arrangør av cupen i 2018.

Klikk deg gjennom siste bildeserie her:

Biltur med stopp på dikene i Nederland.
Godt humør på tur!
Noen har orden i sysakene.
Fin kanaltur på vei til pizzeria i Alkmaar
Kafélivet i Amsterdam
Kortspill på kveldene er sosialt

Dagene og kveldene har ellers gått med til kortspill, røverhistorier, byvandring, shopping og kafé og restaurant besøk – en ordentlig guttetur. Vi har vært en fantastisk fin gjeng på tur, og samhold, mestring, felles opplevelser og mye gøy har vært sentrale stikkord. Vi føler oss alle veldig heldige som får lov til å dra på en slik tur – nå har vi masse å snakke om fremover gjennom en lang vinter og trening frem mot neste cup som i 2018 holdes av Barnsley i England.

Takk for turen alle sammen og god sommer!