«OL-sparring» for Mads Marum

I oppkjøringen til junior-EM har Mads Marum (18) fra KBK fått bryne seg på en spiller med to OL-deltakelser på cv-en.

Publisert:

<p>M</p>

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over tre år gammel

KBKs hollandske trener Rik Hermans brukte sine kontakter da han fikk hentet opp Edwin Ekiring (30) til en ukes opphold i Kristiansand. Den Holland-baserte spilleren fra Uganda har deltatt i OL to ganger og viste topp badminton før han i helgen dro tilbake.

-Vi gjorde dette først og fremst for å sparre Mads Marum foran EM og NM for junior, sier KBK-treneren og legger til:

– Onsdag drar Mads til Paris og EM, og da er det viktig at KBK bidrar til at landslagsspillerne er skarpe. Det tror vi Edwin har bidratt til, sier Hermans.

Han forteller at nordmennene møter Danmark, Tsjekkia og Estland i lag-EM før det individuelle EM tar til. Sjanseløse mot danskene, 50-50 mot tsjekkerne og gode muligheter mot estlenderne er hans vurdering.

-Mads kommer trolig til å bli satt opp i herredouble med Mathias Xu fra Frogner i lag-EM, muligens også i mixed. Han blir sett på som den beste doublespilleren, og bare det er en bragd fra Mads. Han har virkelig gjort framgang i år, og kanskje Edwin har løftet Mads enda et hakk etter en uke med daglig sparring. Det skal bli gøy å følge ham der nede, sier KBK-treneren.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785