Rekordstor Skagerrak Swim i Aquarama

Denne Kristiansand-trioen er blant 762 deltakere fra en rekke land i det tradisjonsrike svømmestevnet.

Publisert:

Landslagssvømmerne Birk Lee Johansen (f.v.), Adina Ringsbu, og Andreas Håbesland Klausen er blant Agders sterkeste kort i Skagerrak Swim kommende helg. Foto: Karin Håbesland Klausen

Brukergenerert innhold

  • Margarete Thomas
    Stevneleder Kristiansand Svømmeallianse

KRISTIANSAND: Aldri har det vært så stor interesse for å delta ved Kristiansand Svømmeallianses stevne Skagerrak Swim. Stevnet arrangeres kommende helg for 34. gang og samler svømmere i Aqurama fra hele Norge. I tillegg ønsker vi velkommen til utøvere av høy internasjonal klasse fra Sveits, Hongkong, India og hele Norden. Hele 762 svømmere har meldt sin ankomst, og skal konkurrere mot hverandre i 4301 individuelle starter og 157 lagstarter.

110 Agder-svømmere

De lokale svømmeklubbene stiller med hele sin bredde. Eliteklubben Team Sør har 24 svømmere i aksjon i helgen. Team Sør samler svømmere på NM-nivå fra hele Agder og gir et godt grunnlag når det i mesterskap skal kjempes på stafetter og om klubbpoeng. Varodd svømmeklubb, Vågbygd svømme- og livredningsklubb og Kristiansand Svømmeallianse har i tillegg til Team Sør hele 86 svømmere på startlista.

Agder-svømmerne har Adina Ringsbu (Varodd), Juni Helene Iversen Refstie (Team Sør/KSA) og Tone Hartmark Nilsen (Team Sør/MSK) på damesiden, og Birk Lee Johansen (Team Sør/KSA), Dennis Aateigen (Team Sør/KSA), Ole Marius Rist Jensen (Team Sør/KSA), Andreas Haabesland Klausen (Team Sør/KSA), og Johannes Hope (Team Sør/KSA på herresiden, som alle er ranket blant de 30 beste som stiller ved Skagerrak Swim. Agder har også Marianne Fredbo (Team Sør/VSLK). som er ranket blant de 30 beste parasvømmerne. Rankinglista er satt opp ut ifra deres beste øvelse.

Andreas Haabesland Klausen og Birk Lee Johansen, begge fra KSA, stiller til start på sin beste distanse 400m fri. Andre sterke kort er Adina Ringsbu fra Varodd, som har sin beste distanse 50m rygg på programmet for helgen. Adina har sammen med Andreas og Birk deltatt på landslagsnivå og er siste års juniorsvømmer.

– Målet med helga er å få en bra start på langbanesesongen, og svømme så fort jeg kan, med tanke på at jeg ikke har toppet formen, sier Adina.

– Jeg har hatt litt problemer med skuldrene i det siste, så målet mitt er å få svømt og gjennomføre gode løp så jeg kan se litt hvordan jeg ligger an til Bergen Swim Festival, sier Andreas.

– Målet mitt i Skagerrak Swim er få en god start på langbanesesongen og ikke minst svømme fort på friøvelsene. Jeg har ikke toppet formen, men det blir uansett et gøy stevne, sier Birk.

I tillegg til at det øverste nivået i klubbene har styrket seg de siste årene er det også god rekruttering i de yngre klassene. Svømmere helt ned til 11 år kan delta, og de konkurrerer i aldersgrupper på to år, i tillegg til seniorklassen, paraklassen og masters.

Sterke svensker

Det knytter seg stor spenning til de internasjonale parautøverne som kommer til Kristiansand for å prøve og kvalifisere seg til paralympisk i Tokyo 2020. Hele Norden er representert i tillegg til Sveits, Hongkong og India. De norske senior-parautøverne er på samling i USA, men stiller med fremadstormende juniorutøvere og deres landslagstrener Morten Eklund. Det svenske landslaget stiller med sterke utøvere som Ina Watz (S9) og Pernilla Lindberg (S14). ​Pernilla Lindberg har sin sterkeste distanse på 50m fri, og hennes personlige rekord på 29,11 (100,55 %) ligger kloss opptil verdensrekorden. Klarer hun å slå den?

Ina Watz, svensk parasvømmer i S9-klassen. Foto: Andreas Jonerholm

Sveriges landslagstrener Andreas Jonerholm har store forventninger til sine svømmere og håper at mange lykkes i det flotte anlegget i Aquarama. Marianne Fredbo fra Team Sør/VSLK og Lisbeth Andersen fra VSLK stiller også til start i paraklassen og vil kjempe mot svært gode internasjonale svømmere.

Pernilla Lindberg, svensk parasvømmer i S13-klassen. Foto: Andreas Jonerholm

Det er duket for mye spenning i Aquarama til helgen. Stevnet starter fredag kl. 16 og forventes avsluttet søndag kl. 16. Det kjøres finaler på sprintøvelsene lørdag kveld med start kl. 17, og publikum inviteres til å besøke stevnet for å se både lokale og internasjonale svømmere i aksjon.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Svømming
  2. Team Sør
  3. Varodd Svømmeklubb
  4. Dennis Aateigen
  5. Aquarama