Knutson Aase vant mot verdenseliten

Margaret Knutson Aase leverte et sterkt comeback da hun tok gull i den prestisjefylte Grand Slam-turneringen i Gelsenkirchen, Tyskland.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Christoffer Forsberg
Denne artikkelen er over to år gammel

Margaret Knutson Aase møtte Clara Defau fra Frankrike i finalen i klassen ne wasa – 62 kilo. Den franske jenta er ranket som nummer to i verden, men ble knust av Margaret allerede etter 1 minutt på submission med en ‘toe hold’-lock.Deilig finaleseier

– Dette var utrolig deilig, spesielt etter at jeg tapte den første kampen mot henne, en kamp som jeg skulle ha vunnet, sier Knutson Aase.

Etter tapet mot Defau i sin første kamp kom Margaret sterkt tilbake. Hun vant sine resterende kamper og møtte til slutt den franske jenta på nytt i finalen.

Det er ingen tilfeldighet at Margaret Knutson Aase gikk helt til topps i turneringen. Knutson Aase er tidligere europamester og verdensmester i jujutsu og har også vært verdensmester i brasiliansk jiu-jitsu. Hun vant TV-serien «Norges beste fighter» og konkurrerte også i MMA før hun la opp. Nå er hun tilbake i ne wasa, som er ny konkurransegren.

Dyktige talenter Norges Kampsportforbund hadde også med seg sitt nye rekrutteringslag til mesterskapet. De unge og dyktige utøverne på rekrutteringslaget er i aldersgruppen 14-16 år.

Laget består per nå av følgende utøvere:

Jonathan Kampenes fra Sentrum Kampsport Senter i Sarpsborg

André Tveit fra Sentrum Kampsport senter i Sarpsborg

Amalie Håvardstad fra Kristiansand Jujutsu klubb

Christian Håvardstad fra Kristiansand jujutsu klubb

Talentene viste denne helgen at de har hatt en fin utvikling siden forrige mesterskap. Christian og Jonathan deltok i den største vektklassen med tanke på antall utøvere – her var det hele 28 startende deltagere i klassen. Her gjorde Jonathan det meget bra og viste at han er på nivå med de aller beste. Christian ble noe bortdømt da han ble diskvalifisert for å få en advarsel. Amalie fikk svært tøff motstand. Hun gikk meget godt i sin siste kamp, selv om det dessverre ikke holdt hele veien til topps denne gangen. André Tveit gikk i den nest største klassen og klarte seg bra.

Resultater:

André Tveit – Aspiranter herrer U18, Fighting -60 kg 13.plass

Jonathan Kampenes – Aspiranter herrer U18, Fighting -66 kg 13.plass

Christian Håvardstad – Aspiranter herrer U18, Fighting -66 kg 25.plass

Amalie Håvardstad – Aspiranter damer U18, Fighting -70 kg 7.plass

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kampsport