Kopierer Madelen Berås storesøsteren?

Malin Berås har allerede NM-medaljen for montèryttere i premiesamlingen. Førstkommende helg forsøker lillesøster Madelen å kopiere bragden.

Publisert:

Førstkommende helg forsøker kristiansanderen Madelen Berås (t.v.) å kopiere storesøster Malins tittel fra NM for montéryttere i 2012. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Denne artikkelen er over tre år gammel

I 2012 knuste Malin Berås sine konkurrenter og vant NM for montéryttere i overlegen stil. Førstkommende helg arrangeres norgesmesterskapet nok en gang på Drammen Travbane, og i år er det lillesøster Madelen (27) som skal forsvare Sørlandets ære fra hesteryggen.

– Bare det å få være med i NM forteller jo noe om at man presterer, jeg er veldig glad jeg får denne sjansen igjen. Å kunne få den tittelen vil være veldig stort, forteller Madelen.

Et av karrierens foreløpige høydepunkter; Madelen Berås setter norgesrekord sammen med Vestpol Faxen i juli 2014. Foto: Roger Svalsrød, hesteguiden.com

To ganger tidligere har lillesøster Berås deltatt i NM, med en sjetteplass sammenlagt som beste resultat så langt. I år er forhåpningene til resultatene større, til tross for at andre prioriteringer i livet har meldt seg hos den dyktige montérytteren.

– Jeg føler at det er litt 50/50 i år. Løper den ene hesten jeg skal ri, Banker Go’s, opp til sitt beste, føler jeg at jeg skal ha en god sjanse på pallen. Det er litt andre prioriteringer i livet om dagen, og jeg jobber fra morgen til kveld. Dermed blir det lite tid til meg selv og trening, forteller 27-åringen.

– Jeg er likevel godt forberedt, selv om jeg kanskje har hatt bedre fysisk form tidligere.

Madelen Berås hadde sin beste sesong som rytter i 2015 da hun vant hele 13 løp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

At søstrene har vinnerinstinktet på plass, er det liten tvil om. Til sammen har de vunnet 120 løp i karrieren og ridd inn over fire millioner kroner i premiepenger.

– Min styrke er at jeg har god selvtillit i banen, jeg er sterk nok til å få det beste ut av hestene jeg rir. Tre løp på kort tid er ikke noe problem, og jeg har bra psyke og holder meg rolig i dagene før mesterskapet, fastslår Madelen.

Til helgen stiller familien ringside når lillesøster forsøker å kopiere storesøster i mesterskapssammenheng.

– Malin var helt rå i 2012! I år er hele familien med på tur, det er viktig å gjøre noe minneverdig ut av en slik begivenhet, fastslår sørlandshåpet i NM for montéryttere, Madelen Berås.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Malin Berås
  3. Madelen Berås