Nok et bilde fra Scandinavian Open-finalen. Foto: Thomas Heen

UTØVERBLOGG: Det er femte gang jeg vinner dette årlige stevnet, som arrangeres i Oslo. Scandinavian Open er det siste av de fire kvalikstevnene til VM, og er høstens første konkurranse.

Tre kamper ble til én

Jeg var fornøyd med å bli satt opp til å få tre kamper i helgen. Men motstanderen i min første kamp trekker seg, og jeg vinner på walk over. I kamp nummer to møter jeg en utøver fra Sarpsborg.

Jeg har trolig pådratt meg en brist i hånda, men det er en del av gamet i kickboksing. Foto: Privat

Før halvminuttet er gått, treffer jeg skikkelig med en høyre kryss(se video). Motstanderen får et kutt over øyet og kampen stoppes nesten før den er i gang. Jeg kjenner jeg treffer benet over øyet med knoken og kjenner smellet av «ben mot ben» . Hun er på vei fremover med hodet i det jeg krysser henne og møter slaget mitt slik at det blik ekstra kraft. Jeg pådro meg samtidig en skade i knoken.

I finalen møter jeg en erfaren utøver fra Sentrum kickboxingklubb som gjorde «comeback». Jeg føler jeg har god kontroll hele kampen, og møter en veldig offensiv og tøff fighter. Jeg bruker den skadede hånden så lite som mulig, og får derfor ikke ut «hva jeg føler jeg er god for».

Lagbilde av Grimstad Kickboxingklubb fra helgens Scandinavian Open. Foto: Privat

Jeg safer heller på å plukke poeng og unngår å ligge tett i lengre slagvekslinger. Noen som jeg egentlig har jobbet mye med, og hadde lyst til å bruke i kamp. Jeg vinner likevel kampen komfortabelt 3-0 og tar altså mitt femte gull i dette stevnet.

En viktig seier før VM

Ettersom det er VM i november, er Scandinavian Open det eneste stevnet jeg deltar i denne høsten. Derfor er det også et godt for meg mentalt å vinne her, når det neste er det som teller mest. Jeg startet forberedelsene til mesterskapet i slutten av juli, og vil påstå jeg er i rute med treningen og oppkjøringen. Jeg er midt i en hard treningsperiode og har nådd de målene jeg har satt meg på treningen hittil.

Her er noen klipp fra trening de siste ukene:

Her driller jeg inn nye kombo på puter. Det er en viktig del av treningen å kjøre putetrening med kvalitet for å kjenne at teknikkene sitter.

Og her kjører jeg spark med strikk for å øke eksplosiviteten. Jeg kjører ukentlig trening med strikk, både for slag og spark, og syntes det er en effektiv treningsmetode for hurtighet.

Nå er jeg klar for avreise til treningsleir i Ukraina.