Kristiansand-stupere herjet i Landsfinalen

Åtte gull, fem sølv, to bronse og to bestemannspokaler var fangsten til Kristiansand Stupeklubb i uoffisielt NM i Aquarama.

Publisert:

<p>Emil Ruenes Jacobsen og Phillip Fosseng Sandve fra Kristianssand Stupeklubb (i midten) vant blant annet gull i synkron-stup i Aquarama sist helg. Alle foto: Privat. </p>

Brukergenerert innhold

  • Arne Tellefsen, Kristiansand Stupeklubb
Denne artikkelen er over tre år gammel

Landsfinalen samler de beste stuperne fra hele landet, og kan sammenlignes med NM for de yngste aldersgruppene.

Emil Ruenes Jacobsen

Beste utøver fra Kristiansand Stupeklubb var Emil Ruenes Jacobsen (15). I sin årsklasse var han suveren med fire av fire mulige gull. Dette kvalifiserte også til bestemannspokal i hans klasse. Emil stupte også så bra at han klarte landslagets krav til junior-EM. I første omgang er han tatt ut til å representere Norge i nordisk mesterskap som går av stabelen i Helsinki allerede neste helg.

Phillip Fosseng Sandve (15) har utviklet seg helt enormt som stuper det siste året. Tidligere i høst tok han sølv og bronse i NM jr, og under Landsfinalen tok han en ny sølvmedalje i tårn. Sammen med Emil hanket han også inn to gull i synkron.

Torleiv Rike

Et av Kristiansand stupeklubbs aller største talenter, 11-åringen Torleiv Rike, deltok i Landsfinalen for første gang. Foruten to av to mulige gull, henholdsvis svikt og tårn, sikret også han seg bestemannspokalen i sin klasse.

I tillegg stupte Torleiv synkron tårn i par med Mikkel Bentzrud Rasch (15). Guttene endte på sølvplass etter en uvanlig spennende konkurranse.

Mikkel tok også en individuell bronse på 3 m svikt og gjentok med det resultatet fra junior-NM.

Blant jentene er det også talenter på gang. Både Eva Aamland (11) og Julie Ruenes Jacobsen (11) har i hele år hevdet seg godt i kretsstevner. Under Landsfinalen bekreftet begge jentene at det jobbes godt i klubben også på jentesiden. Eva fikk sølv i både tårn og svikt, mens Julie lå tett opp til og endte med en fjerdeplass i svikt og bronse i tårn.

Eva Aamland til venstre, Julie Ruenes jacobsen til høyre

Totalt ble Kristiansand stupeklubb nest beste klubb i Landsfinalen.

Resultater:

Emil Ruenes Jacobsen. Klasse D Gutter:

1 gull Tårn

1 gull Svikt

1 gull syncro tårn

1 gull syncro svikt

Bestemannspokal

Torleiv Rike. Klasse D Gutter:

1 gull svikt

1 gull tårn

1 sølv syncro tårn

Bestemannspokal

Phillip Fosseng Sandve. Klasse D Gutter:

1 gull syncro svikt

1 gull syncro tårn

1 sølv tårn

Mikkel Bentzrud Rasch. Klasse D Gutter:

1 sølv syncro tårn

1 bronse svikt

Eva Aamland. Klasse D Jenter:

1 sølv tårn

1 sølv svikt

Julie Ruenes Jacobsen. Klasse D Jenter:

1 bronse tårn

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Stupeklubb
  2. Stup