<p>Kristiansanderen Malene Rypestøl (16) fra Varodd svømmeklubb vant to gull-, en sølv- og to bronsemedaljer i helgas kortbane-NM i svømming for seniorer i Bergen. Foto: Øyvind Thorsen. </p>

Nytt NM-gull og norgesrekord til Malene Rypestøl

Malene Rypestøl satte sin andre norske juniorrekord i helgas senior-NM i Bergen da hun vant gull på 50 meter rygg.

Brukergenerert innhold

Didrik Sørensen, Varodd Svømmeklubb

Hennes tid på den distansen ble 27.85 sekunder. Totalt i NM vant 16-åringen fra Kristiansand to gull-, en sølv- og to bronsemedaljer. Hun satte også fem kretsrekorder. Malene ble 16. beste utøver poengmessig med beste øvelse 400 meter fri, som ga 783 finalepoeng. Totalt kom hun på 6. plass i medaljeopptellingen, som førte Varodd SK på 7. plass i klubbkampen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med dette NM, der jeg tok mine første medaljer i seniorsammenheng. Det var ekstra gøy at det gikk så bra uten at jeg har trappet ned noe på treningene før helga, sier Malene og legger til:

– Målet for sesongen er å klare kravet til junior-EM som arrangeres i Israel i juni/juli. Helga viste at jeg er i rute til dette.

Bernt M. Seyffarth. Foto: Carla Negrea.

Flere andre Agder-svømmere leverte godt i helgas NM. Særlig må Bernt Marcus Seyffarth (28 år) fra Team Sør/Mandal nevnes. Han kom til fire finaler og satte kretsrekorder i alle finalene, samt deltok på de to stafettene som også satte kretsrekord. I tillegg satte Tuva Tronstad kretsrekord på 200 m rygg, Simon Neerland kretsrekord på 100 m rygg og Ole Marius Rist Jenssen kretsrekord på 200 m bryst.

Den utflyttede kristiansanderen Sofie Reisænen vant to sølv og en bronse individuelt. Hun stilte også på mix-stafettlaget til Lambertseter som satte norgesrekord på 4×50 m. Også Renate Knutsen fra Arendal var med på et stafettlag til Bergen som satte norsk rekord. Renate vant fire gull- og en bronsemedalje på ulike stafettlag i helgas NM.

Thorbjørn Udjus fra Grimstad hadde ankeretappen for Lambertseter som vant 4×50 m fri og satte norsk rekord.