KOK lanserer selvbetjent o-løp

– Kjempegøy med en trening som er konkurranselik, sier David Runde.

Publisert: Publisert:

David Runde (19) fra Kristiansand Orienteringsklubb gleder seg over nyvinningen KOK Solo Cup. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Ingvild Mulen
    Kristiansand Orienteringsklubb

KRISTIANSAND: Han var blant de første til å gjennomføre første løp i KOK Solo Cup. David synes imidlertid det er kjedelig at både NM-sprint i mai og junior-VM i juli er utsatt. Dette var blant sesongens mål for den lovende 19-åringen fra KOK. Han er en av klubbens mange unge lovende løpere som gledet seg til sesongstart nå, men den er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronasituasjonen.

Nyskapning

Siden det ikke kan arrangeres vanlige o-løp i vår, fant klubben på nyskapningen KOK Solo Cup.

– Det er viktig at løperne får noen økter med konkurransefokus selv om det er uvisst når sesongen starter opp, sier Jack Bjørnsen, sportslig leder i KOK.

Løperne våre kan gjennomføre mye bra trening alene, men de savner selvfølgelig fellesskapet og matchingen med de andre på klubbtreningene. I KOK Solo Cup vil det være en ny løype hver uke i fem uker fremover. Alle løperne har fått instruks om å ikke ta på postene og at de ellers må følge myndighetenes anbefalinger for smittevern.

Alle postene må tas

I KOK Solo Cup skriver deltakerne selv ut kartet og løper løypa når de vil. De bruker klokke med GPS for å lage GPS-sporet som viser hvor de har løpt. GPS-sporet laster de opp i applikasjonen Livelox, og vipps kan man sammenligne veivalgene sine med de andre. På denne måten kan man også se at alle har vært innom alle postene.

Orientering har lenge brukt teknologi tilsvarende Livelox på løp, og nå nyter man godt av det for å kunne gjennomføre gode treninger. Mange husker sikkert tv-sendingen fra VM i 2019 hvor vi fulgte løperne via GPS-spor.

Turorientering inntar byen

Før sommeren lanserer KOK et nytt turorienteringsopplegg med poster i nærmiljø. Deltakerne kan laste ned kartet på mobilen, hvis de ikke vil skrive ut kartet.

– Vi håper dette opplegget blir populært, ikke minst blant småbarnsfamilier, sier Aileen Runde i KOK.

Alle postene er tilgjengelig både med barnevogn og rullestol. Dette kommer til å bli et flott supplement til klubbens eksisterende tilbud - Skautrimmen og Baneheitrimmen.

Mer om KOK Solo Cup og turorientering finner du på klubbens hjemmeside - www.kok.no.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Turorientering
  2. Orientering
  3. Kristiansand Orienteringsklubb
  4. GPS