Slik forbereder Berås seg til nytt storløp

For to år siden vant hun supersprinten i monté under Jarlsberg Grand Prix. Fredag kan Malin Berås gjenta bedriften på en sørlandshest med fartsressurser langt utenom det vanlige.

Publisert:

– Jeg er alltid veldig bevisst på at formen er 100 prosent når jeg setter meg opp på hesteryggen, sier Malin Berås. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Denne artikkelen er over ett år gammel

Malin Berås (30) fra Tveit er en av landets aller beste montéryttere. 100 seire har sørlandsrytteren bokført og hun har vunnet nesten hvert femte løp hun har stilt opp i så langt i karrieren.

– En av seierskandidatene

Fredag venter en luftig tur rundt Jarlsbergs 1000 meter lange travoval når Berås svinger seg opp i salen på sørlandshesten Hades Håleryd i en supersprint over 1100 meter. I 2017 vant topprytteren dette løpet sammen med Special Envoy på kruttsterke 1.09,4. Berås har høye ambisjoner også før helgens storhelg i Tønsberg.

For to år siden vant Malin Berås (30) fra Tveit supersprinten i monté under Jarlsberg Grand Prix-helgen. Fredag har hun sjansen igjen, denne gangen med sørlandshesten Hades Håleryd. Foto: Privat

– Hades Håleryd har vist fartsressurser utenom det vanlige i sulkyløp, så om han holder seg unna galoppen har jeg tro på at dette løpet kan bli stor underholdning for publikum. Jeg har forventninger om at han skal være en av seierskandidatene dersom han går feilfritt, melder Berås.

Topptrent og nøye med kostholdet

Selv har sørlandsrytteren gjort sin del av forberedelsene for å øke seierssjansene denne helgen. Berås legger ned mange timers trening hver eneste uke for å holde toppformen i salen.

Med sine 100 seire så langt i karrieren tilhører Malin Berås eliten av montéryttere Foto: Privat

– Jeg er alltid veldig bevisst på at formen er 100 prosent når jeg setter meg opp på hesteryggen. Jeg varierer mellom løping i ulendt terreng og økter i treningsstudio. Jeg liker meg best ute i naturen! Kjernemuskulaturen er viktig for meg. Det handler ikke om å få størst mulig muskler, men å bygge en sterk og naturlig sunn kropp. I tillegg er jeg veldig nøye med kostholdet mitt. Jeg er veganer, så det er verken kjøtt eller animalske produkter her i familien, understreker Berås.

Kjæresten deltar i kjendisløp

30-åringen forventer seg også stor underholdning på lørdag når kjæresten, Mjøndalen-trener Vegard Hansen, svinger seg opp i tandemsulkyen for å delta i helgens kjendisløp på Jarlsberg.

– Det blir litt av et syn, sier Malin Berås med et smil.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Malin Berås