Norgesmestre i offshore

Pilot Thomas Braaten (14) fra Tvedestrand og co-pilot Silje Moen Knutsen (14) fra Drammen vant sist helg NM-gull i klassen 3J.

Publisert Publisert

Silje Moen Knutsen og Thomas Braaten under premieutdelingen. Foto: Braaten Offshore Racing

Brukergenerert innhold

  • Mette Moen Knutsen

Sist helg gikk NM i offshore på Jarlsø utenfor Tønsberg av stabelen. PNM kjøres over to race og sammenlagtresultatet er avgjørende. 3J er båter som er ca. 4,5-5 meter lange med 60hk motorer som har en toppfart på ca. 50 knop. Du kan starte å kjøre fra du har fylt 13 år.

Teamet med Braaten/Knutsen hadde tøff racing i begge race. I det første racet kom de dårlig ut i starten og havnet bak, men i løpet av første runde klarte de å kjøre seg opp til en 2. plass. Denne klarte de å holde inn til mål. Før dagens siste og lengste race samlet teamet seg om taktikken for start og gjennomføring av racet. Det er viktig å få rett start sport å komme best ut på første bøye. Taktikken fungerte og temaet ledet fra start til mål. Seieren i race to ble avgjørende for at de kunne ta med seg seieren og tittelen årets norgesmester 3J 2019 hjem.

Foto: Maria S. Gundersen

– Jeg føler alltid litt på presset med å levere. I båtsporten har pappa (Jan Trygve Braaten) et kjent navn og mange har nok da automatisk forventninger til meg. Men jeg prøver alltid å ha fokus på mine oppgaver race for race, og i dag gikk dette veldig bra. Pappa og jeg snakket taktikk og hvordan jeg burde legge opp racet før start i race to og det fungerte veldig bra, sier Thomas Braaten.

– Dette er bare så utrolig gøy. Vi startet sesongen med mye stang ut og tekniske problemer, men endelig fungerte det i begge racene. Det er kanskje mer enn en kan forvente å bli norgesmester første sesong en kjører, men dette skal nytes, når vi nå går inn i vinterdvale, sier Silje Moen Knutsen.


Publisert
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785