16-åring matchvinner i Arendal-Jerv

Matias Gløckner headet inn seiersmålet i onsdagens treningskamp på Norac stadion.

Publisert:

Matias Gløckner og Arendal vant onsdag kveld 2-1 hjemme mot Jerv i en treningskamp på Norac stadion. Foto: Alf Joachim Altenborg/Arendal Fotball

Brukergenerert innhold

  • Trond Madsen
    Arendal Fotball

ARENDAL: Selv om det først og fremst var en treningskamp i februar, så var det også et lokaloppgjør med en porsjon prestisje involvert. Derfor ble Matias Gløckner også tiljublet av langt eldre lagkamerater da han satte inn matchvinnerscoringen 2-1 mot Jerv på Norac stadion onsdag kveld.

I en periode der treningsmengdene er tøffe, samtidig som treningskampene kommer tett, så hadde begge lag avtalt å stille med spillertropper som var sammensatt både av unge talenter og etablerte spillere. Dermed fikk de nærmere100 tilskuerne på Norac stadion en fin mulighet til å se hva vi har i vente - både i kommende sesong og når man ser litt lenger framover til dagens juniorspillere vil etablere seg på A-lagene.

Foto: Alf Joachim Altenborg/Arendal Fotball

Arendal tok tidlig ledelsen ved Håvard Meinseth. Bare fem minutter ut i kampen satte han inn 1-0. Det ble også den eneste scoringen før pause i et åpent oppgjør som viste at begge lag følte det forpliktet å kjempe for seieren - selv i en treningskamp der det egentlig bare handler om å få svar på hvor i formutviklingen man er og hvordan relasjonene ute på banen fungerer.

Foto: Alf Joachim Altenborg/Arendal Fotball

Kampbildet var jevnt også etter pause, men Jerv var kanskje noe giftigere i siste tredelen offensivt enn det de viste før pause. Likevel måtte de ha en dødball for å få uttelling. Simon Larsen så en åpning nede ved stolperota der Arendal-keeper Jonatan Byttingsvik kanskje ga bort litt for mye plass i "keeperhjørnet". Dermed sto det 1-1 midtveis i 2. omgangen.

Foto: Alf Joachim Altenborg/Arendal Fotball

Men det var altså Arendal som kunne juble mest etter at 16 år gamle Matias Gløckner var årvåken og dukket opp på bakerste stolpe etter et fint Arendal-angrep. Junioren headet ballen kontakt i mål, og jubelen avslørte at unggutten syntes det var mer enn morsomt. Men de mer rutinerte lagkameratene jublet minst like mye på 16-åringens vegne.

Foto: Alf Joachim Altenborg/Arendal Fotball

Dette var Arendals fjerde treningskamp i vinter - og den fjerde kampen uten tap etter å ha møtt Express (2-1), Vindbjart (4-1), Viking (1-1) og Jerv (2-1).

Foto: Alf Joachim Altenborg/Arendal Fotball

Neste treningskamp er allerede kommende lørdag. Da møter Arendal det nyopprykkede eliteserielaget Sandefjord på bortebane.

STARTOPPSTILLINGENE:

Arendals lag: Leopold Walhstedt, Magnus Madsen, Dejan Corovic, Anders Hylen Pedersen, Filip Mang, Kim Kvaalen, Shariff Cham, Jakob Rasmussen, Redon Pllana, Markus Håbestad, Håvard Meinseth.

Jervs lag: Benjamin Boujar, Bjørnar Hove, Simon Larsen, Thomas Zernichow, Tobias Wangerud, Mohamed Badran, John Olav Norheim, Jørgen Myhre, Daniel Roppestad, Diego Campos, Michael Sarpong.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785