Kristiansand-fører vant speedcross-NM

Elias Auclair (15) fra Kristiansand Motocrossklubb suste inn til nytt NM-gull i aldersklassen 13-15 år.

Publisert:

Elias Auclair vant i år som i fjor NM-gull i speedcross i klassen 85 cbm. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Tore Topstad, Kristiansand Motocrossklubb

I helga deltok flere unge motocrosskjørere fra Kristiansand Motocrossklubb i NM speedcross under NM-uka i Elverum.

Alle kjører KTM og gjennomførte sterke konkurranser og kjøringen ble sendt direkte på NRK TV fredag, lørdag og søndag.

Mest spenning var det knyttet til Elias Aucliar som deltok både i klasse 85 og 125 cbm.

Elias har i år kun kjørt noen få måneder i klasse 125 cbm junior. Han var den yngste i NM-finalen og lå lenge og knivet om tredjeplassen, men pga. et uhell siste runde før mål falt han ned til sjuendeplass. Faren Andre Auclair sier han var kjempefornøyd med debuten i 125-klassen, siden Elias i år opprinnelig kun skulle kjørt i klasse 85 cbm. Grunnet korona-avlysning av løp i vår valgte Elias å begynne å kjøre med større sykkel i juniorklassen.

Lørdag kjørte Elias Auclair i sin faste 85 cbm-klasse og ble etter suveren kjøring i finalen vinner og norgesmester i speedcross. Han var kanonfornøyd og har nå to strake NM titler i denne klassen. I 2018 debuterte han med sølv. 

Elias er et av de største talentene i Norge og KMK venter spent på hva han får til i 2020 og de kommende årene. Planen er å konkurrere i Europa og klubben mener han har potensial til å ta EM-medalje når han til neste år etablerer seg i 125 cbm- klassen.

Filip Førland og Eskild Baade fra Kristiansand Motocrossklubb er to talentfulle unge crosskjørere som deltok i klassen 10–12 år. I denne klassen rangeres ikke kjørerne, men KMK er stolte av debutantene, som har en spennende framtid foran seg.

Filip Førland og Eskild Baade er to talentfulle unge crosskjørere som deltok i klassen 10–12 år. De kjørte to gode heat, med gode plasseringer blant over 50 utøvere. Foto: Privat

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. NM