<p>Marie Nørvåg fra Kristiansand Kendo tok sin andre seier i Sverige på kort tid. Foto: Privat. </p> <p>Marie Nørvåg fra Kristiansand Kendo tok sin andre seier i Sverige på kort tid. Foto: Privat. </p>

Marie Nørvåg vant kendo-gull i Sverige

Marie Nørvåg fra Kristiansand Kendo kjempet seg til topps i helgas Sugo Cup i Malmö.

Helga 12. – 14. februar dro Kristiansand Kendo for første gang til Sugo Cup i Malmö for å lade opp til et nært forestående NM. Sugo er en årlig åpen turnering og i år var det nærmere 100 deltagere fra Sverige, Norge, Danmark, Serbia, Polen, Tyskland, England og Japan. Fra Kristiansand Kendo dro klubbtrener og

Jørn Nørvåg, regjerende kvinnelig norgesmester Marie Nørvåg og assistenttrenerne Kenneth Fredheim og Eric Schwarm.

Sugo Cup

Sugo Cup er fordelt på en åpen klasse, en dameklasse (Etsuko Cup), 5-persons lagkonkurranse og en klasse for deltagere over 40 år.

I dameklassen sto finalen mellom Marie og landslagskaptein Marianne Skiftesvik fra OSI Kendo. Marie vant kontrollert 2-0 og tok sin andre turneringsseier i Sverige på kort tid, etter å ha vunnet Stockholm Open for andre gang i oktober i fjor. Dette var for øvrig tredje finalen mellom Marie og Marianne to på mindre enn et år, der Marie har vunnet to av tre.

Laget fra Kristiansand og Stavanger: Eric Schwarm, Anders Lunde, Jørn Nørvåg, Marie Nørvåg, Kenneth Fredheim. Foto: Foto: Privat.

I klassen 40+ deltok Jørn og tok seg til kvartfinalen, der han måtte gi tapt for sterk motstand fra en London-klubb.

I åpen klasse tok Eric, Jørn og Kenneth seg videre fra gruppespillet uten videre problemer, men møtte tidlig motstandere fra den Svenske landslagstroppen som ble for sterke.

I lagkonkurransen stilte vi et lag bestående av oss fire fra Kristiansand, samt Anders Lunde fra Stavanger Kendo. I Norge konkurrerer man stort sett med trepersonslag grunnet lite miljø, mens i større internasjonale turneringer eller landskamper er det alltid fem deltagere, så dette var nyttig trening for Marie og Kenneth som skal delta på EM i Makedonia senere i år.

I gruppespillet møtte vi Oslo Kendo og Linköpings Budoklubb. Vi vant begge kampene uten nevneverdige problemer og gikk videre til å møte Kibo Dojo fra Stockholm. Etter å ha tapt første av fem delkamper mot Kibo, hentet vi oss greit inn igjen og var klare for kvartfinale mot London Kenyukai. Etter fire spennende delkamper ledet vi med en seier og ett poeng, men kampen endte til slutt med et knepent tap på ett poeng. Vi er likevel fornøyde med å ha tatt oss til kvartfinale første gang vi stiller i en ny, internasjonal turnering, og planlegger å returnere neste år!

Kendo

Kendo er en japansk kampsport med røtter i samuraienes stridsteknikk, der man fekter med bambussverd iført beskyttende rustning. Man har fire gyldige treffpunkter: Hode, hals, håndledd og midje. Man har tre dommere på banen og kampen er over etter fem minutter, eller når en av spillerne har fått to poeng. I Norge er kendo organisert under Norges Kampsportforbund. Kristiansand Kendo holder til på mottaksskolen på Lund og kan nås via facebook eller klubbens hjemmeside.