Feiret eksamen med suveren seier i Hove Tri

Andreas Mathingsdal Pedersen feiret mastergraden i idrett med å vinne Hove Tri med sju minutter.

Publisert:

<p>Foto: Sondre Steen Holvik</p>

Brukergenerert innhold

  • Fred Arthur Asdal, Stevneleder TriQuart
Denne artikkelen er over tre år gammel

Andreas Mathingsdal Pedersen fra Kristiansand Triathlon har hatt en hektisk uke. Torsdag forsvarte han mastergraden ved Universitetet i Agder. Lørdag hastet han seg gjennom den lange løypa (olympisk) på Hove i Arendal.

– Det har i det hele tatt vært en hektisk vår, sier 24-åringen.

– Jeg har brukt mye tid på å ferdigstille masteroppgaven i idrettsvitenskap, og det har ført til et par tunge konkurranser tidligere i år, men nå fant jeg endelig godfølelsen.

Pedersen deltok også på NM sprint på Bryne forrige helg. Der ble han nummer åtte.

Sjekk Hove Tri-resultatene her

– Men det var et forferdelig løp hvor jeg kom skeivt ut allerede fra start av. Jeg fant aldri flyten der, sier han.

Andreas Mathingsdal Pedersen kommer fra Farsund, men han bor i Kristiansand og representerer Kristiansand Triathlon.

Tidligere var han svømmer, og han betegner svømminga som sin sterkeste gren.

– Derfor var jeg bekymret for forholdene i dag. Det blåste en del, og dagene i forveien var det kaldt i vannet, og jeg fryktet at arrangørene ville halvere svømminga. Men det gjorde de heldigvis ikke, sier Pedersen.

Riktignok blåste det opp utover dagen, og kort løype fikk mye vind og bølger. Men den lange løypa, som ble arrangert tidligere på dagen, hadde greie forhold og en blå himmel.

– Jeg følte meg bra fra starten av, og jeg fant fort rytmen på svømminga. Jeg fikk god luke allerede fra start og kunne svømme uforstyrret de 1650 meterne inn til skiftesonen, selv om bølgene skapte noen utfordringer underveis, sier Pedersen.

Andreas Mathingsdal Pedersen mener hans svakeste gren er sykkel, men denne gangen gikk det bra, og inn i T2 hadde han over fem minutters ledelse.

– Løpinga startet noe tungt. Regnværet dagen i forveien førte til at det var blytunge partier med gjørme i løpeløypa. Heldigvis løsnet beina etter første runde, og jeg løp med god progresjon de siste rundene inn til mål, sier Pedersen.

I mål var ledelsen økt til nesten sju minutter.

– Selv om jeg ikke fikk målt meg mot landslagsgutta på Hove Tri i år, så ble det en veldig positiv opplevelse, og jeg ser virkelig fram til resten av sesongen, sier Pedersen.

– Neste store konkurranse her på Sørlandet blir NM olympisk på TriQuart i Kristiansand.

Kari Lingsom fra Holmestrand vant kvinneklassen på Hove, tross operasjonen i skulderen for to og en halv måned siden. Foto: Foto: Sondre Steen Holvik

I kvinneklassen ble det seier til Kari Lingsom, som vant Norseman i fjor. Hun fikk sesongstarten ødelagt da hun måtte operere skulderen denne våren. Bakgrunnen var et ødelagt kragebein.

– Jeg brakk kragebeinet i fjor. Men det ble ikke oppdaget, så jeg ble operert for to og en halv måned siden.

På Hove løp hun likefullt inn til seier i dameklassen på Hove. Det var hennes første seier her, etter andre- og tredjeplass fra tidligere. Sluttida ble 2 timer, 25 minutter og 42 sekunder, og med det var hun over sju minutter foran neste kvinne i mål.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Triathlon
  2. Triatlon