Spent Svaland før Å i heiane

Jon Kristian Svaland satser på en topp seks-plassering i helgas terrengsykkelritt på hjemmebane i Birkenes.

Lørdag 13. mai er det for 17. gang klart for terrengsykkelfest på heia i Birkenes. Hele norgeseliten og noen danske elitesyklister i Terreng Maraton er på plass for å måle krefter. Anledningen er sesongens første norgescupritt med start og mål i Birkenesparken. Start for alle klasser er kl. 12:00 med forventet målgang av de raskeste ca. kl. 14:30.

Av de lokale rytterne som deltar har arrangørklubben Birkenes IL Sykkel naturlig nok størst tillit til vår egen Jon Kristian Svaland som sykler for Birkenes IL Sykkel/Team Giant. Jon Kristian har tradisjon for å hevde seg best på de ultralange rittene. Noe han har vist ved flere seire i Ultra Birken og Finnmark 700. Jon Kristian er i løpet av vinteren blitt pappa, men er fortsatt full av pågangsmot og har ambisjoner for rittet på hjemmebane. I 2016 syklet han inn til en 2 plass. I år er startfeltet i M-Senior vesentlig hardere, da rittet som nevnt er på norgescupkalenderen.

Foto: Foto: Annar Gaustad

Vi har uansett forventninger til at han kan bite godt fra seg på skauen. Selv sier Jonemann at han ser fram til en god dag i en av Norges flotteste maratonløyper. Målet er topp 6 seks i sin første ‘’ungkarshelg’’ etter barnefødsel. Han er som alltid spent på hvordan kroppen vil lystre i det første lange rittet for sesongen. Hans personlige mål for lørdag er at han skal gå i mål og ha bruke mest av tilgjengelige ressurser av alle som han stiller til start sammen med. Utover dette så gleder han seg naturlig nok til å komme hjem til Birkenes og Svaland for å treffe venner og kjente. Å komme hjem og sykle Å i Heiane med venner og kjente fra Sørlandet er alltid et viktig høydepunkt i sesongen, avslutter Jonemann.

Ivrige ryttere innom matstasjonen etter 32 km ved Lillesandsveien/Mofia. Foto: Foto: Annar Gaustad

Det som er like viktig som de helt topp trimmede jentene og gutta i NC-klassen er den gjengen som stiller til start for en flott sti tur på heia. Vi oppfordrer så mange som mulig til og benytt muligheten til 45km eller 60km med sti og moro på lørdag. Vi kan lokke med noen av de beste stipartiene i regionen og håper at mange som sykler for gøy også tar turen til Birkeland og Å i Heiane lørdag.

Målet for oss som arrangør er at vi skal ha en løype hvor alle kan sykle store deler av traseen uten alt for store problemer. Dette som en opplevelse sammen med syklister på alle nivåer uten å måtte slåss med andre kjøretøy om plass og oppmerksomhet i veibanen. Vi har nok av sti, kjerrevei og natur i området mellom Birkeland og Lillesand til at alle får en flott opplevelse.