Gylden Balder var hesten som skulle gi Øystein Tjomsland hans femte strake NM-tittel og gjøre sørlandstreneren historisk. Med en skadehistorie lang som et vondt år gikk det et sus gjennom publikum på Sørlandets Travpark lørdag da Gylden Balder måtte kaste inn håndkledet i siste sving, og galopperte.

– Med fasit i hånd var det litt tidlig å møte denne klassen, men Gylden Balder kjentes fantastisk fin ut og ledet tross alt NM i 2200 meter. I siste sving var han tom for krefter, og da stoppet jeg ham bare og tok ham ut av løpet, forteller Tjomsland.

Dagens scanning av Gylden Balders skadeplagede bakbein viste at det er dannet lite arrvev i området rundt skaden.

Tirsdag ettermiddag ble elitetraverens skadeplagede bakbein undersøkt av veterinær, og svarene Tjomsland og kretsen rundt hesten fikk var svært oppløftende.

– Det var den beste scanningen siden vi fikk ham inn i trening. Området rundt skadestedet begynner å lukke seg mer og mer.

Det viser også at hesten ikke har noen smerter forbundet med det å konkurrere, og at han har tatt belastningen med trening på sandbanen vår på en fin måte, understreker den fremgangsrike travtreneren fra Søgne.

I videoen fra Rikstoto Direkte under kan du se hvordan Øystein Tjomsland tar opp Gylden Balder etter galoppen og bryter løpet:

– Han gikk intervaller i dag (tirsdag), den første pulsøkten etter NM-løpet. Han var kjempefin og spenstig. Det er bare et tidsspørsmål før hesten får en ordentlig formutvikling. Neste start blir på Forus neste tirsdag, deretter satser vi på start i V75 i Drammen lørdag 12.august. Jeg har troen på at vi skal få Gylden Balder tilbake på øverste hylle, han viste en enorm speed i NM-løpet, sier en optimistisk Øystein Tjomsland.