Motocrossføreren Elias Auclair (15) fra Gjervoldstad i Songdalen har fire ganger vunnet NM i aldersklassen 13-15 år og signerte i desember en proffkontrakt med Next Level Professional Norge. Her er han på trening i den nye Sokndal MX Hall. Motocrossføreren Elias Auclair (15) fra Gjervoldstad i Songdalen har fire ganger vunnet NM i aldersklassen 13-15 år og signerte i desember en proffkontrakt med Next Level Professional Norge. Her er han på trening i den nye Sokndal MX Hall. Foto: Privat

Topp vintertrening i ny hall

I en ny innendørshall får jeg optimalisert treningen min før årets EM i motocross.

UTØVERBLOGG: Sist helg var det åpning av den nye innendørshallen for motocross i Sokndal MX Hall på Sør-Vestlandet. Jeg hadde tatt turen opp sammen med pappa og virkelig gledet meg til å boltre meg med sykkelen i et så flott anlegg. Selv om det er langt å kjøre i bil for å kunne trene, er det absolutt verdt det. De er heldige de som bor så nær denne hallen at de kan kjøre på sommerføre hele året.

Å trene motocross på en systematisk måte innen teknikk, hastighet og konkurranseteft er ikke alltid like enkelt i Norge. Med vinter som normalt stenger de fleste motocrossbanene på denne tiden, samt stengte grenser, blir det til tider vanskelig å få nok timer på sykkelen. Derfor er det supert å kunne dra til Motorcenter Norway i Sokndal. Her kan jeg forberede meg til årets EM-runder. Grunnet korona er første runde i Sverige utsatt til 8. august. Deretter er det bare å glede seg til kjøring i Finland, Russland, Tyskland m.m.

Video fra trening i Sokndal:

Helgas trening var en suksess og en flott opplevelse hvor vi fikk trent variasjonen av hastighet, hopp og svinger, noe som gjorde det mulig å repetere opplegget jeg har fått fra min trener og som er svært viktig foran årets løp. Toppfarten min inne i hallen er på ca. 60 km/t og jeg kan hoppe rundt 20 meter her.

Her kunne jeg også trene sammen med teamkolleger og andre utøvere som har samme mål. På plass var også utøvere som var der for å se, lære og kjenne på den gleden som venter i å kunne trene motocross uansett vær på utsiden.

Video fra trening i Sokndal:

Les også:

Fersk Kristiansand-proff med EM i blikket