Nye Kristiansand-jenter på ishockey-landslaget

Ida Haave og Malene Tjomsland, begge fra Kristiansand Ishockeyklubb, er tatt ut på landslaget i ishockey i klassen jenter 16 år.

Publisert: Publisert:

Malene Tjomsland (t.v.) og Ida Haave smiler om kapp etter å ha blitt tatt ut til landslaget i ishockey klasse JU16. Foto: Jan Harald Rismyhr

Brukergenerert innhold

  • Andreas Myhre
    Kristiansand Ishockeyklubb

KRISTIANSAND: For Malene er dette første gang hun er tatt ut til det øverste nivået for sin aldersklasse. Den talentfulle 14-åringen sier selv om uttaket:

– Gøy! Jeg har trent nesten hver dag hele sommeren i håp om å bli tatt ut. Jeg har løpt flere ganger i uka, hatt styrketrening, trent barmark med hockeylaget mitt og skutt sikkert 10.000 pucker på plenen hjemme. Jeg må bare passe på å ikke knuse glasset i døra på huset. Det har nemlig skjedd en gang før ...

Malene spiller på samme ishockeylag som Ida. Sistnevnte ble tatt ut til landslagssamling i februar i år, men det ble med den ene opptredenen før korona stoppet all aktivitet.

– Gøy, sier også Ida om uttaket og utdyper:

– Trene først, bade etterpå. Det er slik alle dagene på sommeren har vært i år, smiler Ida.

Det er to gode lagvenninner som skal på landslagssamling i Skien om noen uker.

– Du startet før meg, men jeg haler innpå nå, sier Malene til Ida med et lurt blikk.

Forklaringen ligger i at de to er like gamle, men Ida har vært på isen fra hun var sju år. Malene startet først et par år etterpå, som niåring. Nå spiller jentene på hver sin ving i angrepsrekka. Kanskje følger enda flere fra samme klubb i samme spor som Malene og Ida?

Mari Pedersen, også hun fra Kristiansand Ishockeyklubb, er tatt ut i aldersklassen over (JU18) til samlingen i Skien. Hun har vært i landslagsdrakt ved flere anledninger tidligere og spiller også løper. Her er det muligheter for en sørlandsrekke med tiden!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Ishockeyklubb
  2. Ishockey