AK28s Johanne Frigstad forsøker seg på ei finte i onsdagens cupkamp mot Tertnes. Ida Lerøy (fra venstre), Ninnie Svantesson og Marte Landgraff er AK28- spillere i bakgrunnen. Foto: Silje Kristine Gumpen

AK28 yppet seg mot eliteserielag

AK28 holdt bra tritt med Tertnes før pause, men i 2. omgang ble divisjonsforskjellen tydelig.

Brukergenerert innhold

Publisert:

KRISTIANSAND: Dermed endte det 23–44 i Gimlehallen, og NM-exit for AK28. To ganger tidligere har AK28 møtt eliteserielag i NM, begge ganger var det Vipers. I fjor ble resultatet 14-45 i Vipers’ favør da det daværende 3. divisjonslaget møtte jentene i eliten. I forkant av onsdagens kamp mot Tertnes har AK28 rykket opp til 2. divisjon, og ligget i hardtrening i hele sommer og høst.

Kun et par uker i forveien vant også 2. divisjonslaget mot 1. divisjonslaget Ålgård, en kamp som viste at treningen og innsatsen AK28-damene har lagt ned, har båret frukter. Kampen mot Tertnes startet med et brak, AK28 i ledelsen. Både ett og to mål havnet i nettet på motsatt banehalvdel før Tertnes rakk å innse at kampen var blåst i gang. Ledelsen ble holdt av hjemmelaget lenger enn forventet, men etter nesten halve første omgangen var gått klarte Tertnes å ta igjen damene av stål.

AK28-spillere f.v: Marte Landgraff, Marie Skjeggedal (9), Ninnie Svantesson (8) og Charlotte Frivold. Foto: Silje Kristine Gumpen

Tertnes regnet nok med å løpe fra AK28-damene etter dette punktet, men hjemmelaget viste seg å være seigere enn Tertnes hadde forventet, og holdt overaskende følge stort sett hele første omgang. Det var scoringer fra alle vinkler og posisjoner på begge sider av banen, og taklinger og redninger på høyt nivå fra både borte- og hjemmelaget frem til drommeren blåser av etter 30 minutter.

Charlotte Frivold og Ninnie Svantesson. Foto: Silje Kristine Gumpen

Etter pausen ble forskjellene mellom lagene noe tydeligere. AK28 var ikke lenger i stand til å holde tempoet og kvaliteten på samme nivå som i første omgang, og Tertnes er unektelig bedre gjennomtrent og vant med det høye nivået.

Ninnie Svantesson i skuddet. Foto: Silje Kristine Gumpen

– I 2. omgang merket vi at det tross alt er to divisjoners forskjell, og Tertnes dro i fra. Alt i alt er vi meget fornøyde med resultatet og ser frem til seriestart, svarer vingspilleren Benedicte Olsen kort på spørsmål om å oppsummere kampen. Til tross for tap ser både spillere og trenere på kampen som er positiv opplevelse.

AK28s målscorerere mot Tertnes Foto: Handball.no

–Det lover godt for sesongstart at vi spiller en jevnt over god kamp mot et eliteserielag, sier AK28 trener Øyvind Skjeggedal og legger til:

– Nå må vi bare bruke samme oppskift ved sesongstart mot Grane den 15. september på bortebane.

Fellesbilde etter kampen. AK28-spillere oppe fra venstre: Charlotte Frivold, Mona Solaas, Marie Skjeggedal, Benedicte Olsen,Thea Trydal, Kjersti Milde, Emma Stolinski, Marte Landgraff og Ida Lerøy. Midten fra venstre: Johanne Frigstad, Imani Jæger, Ninnie Svantesson, Line Frustøl, Charlotte Markham og Maren Mykland. Foto: Silje Kristine Gumpen

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785