KBK-spillere på medaljejakt i NM

I helgens NM i badminton er det jentene som har gullsjanser. Vilde Espeseth fra KBK vant i fjor og kan gjerne vinne igjen.

Publisert: Publisert:

KBK stiller sterkt i dameklassen i NM, med ni påmeldte spillere. Bak fra venstre: Julie Marie Abusdal, Charlotte Leinan, Kristina Andersen, Vilde Espeseth og Marie Mørk. Foran fra venstre: Helene Abusdal og Emma Wåland. Ikke til stede: Thea Johansen og Marie Wåland. Foto: Eivind Lund

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over to år gammel

KRISTIANSAND: 20-åringen Vilde Espeseth fra Kirkenes kom til KBK i august og imponerer på treningene med kraft og teknikk. Utfordrerne er mange, og tre av dem kommer fra KBK. Helene Abusdal, Thea Johansen og Marie Wåland kan alle havne på pallen i helgens NM på Frogner utenfor Oslo.

Det samme gjelder i damedouble. Vilde spiller med Anne Klyve fra Oslo og er i favorittgruppa. Kusinene Marie (24) og Emma Wåland (17) og mor Helene Abusdal (39) og datter Julie (14!) stiller i køen av medaljekandidater. I det tredje damespillet mixed double er en ny familiedouble å se i Frognerhallen: Den gamle mester Jim Ronny Andersen sammen med datter Julie er en trussel mot enhver, slik også Mads Marum/Vilde Espeseth er det.

Vilde Espeseth fra KBK er tittelforsvarer i helgens NM. Foto: Privat.

Men igjen: Nivået i norgestoppen er bredere enn på lenge. Mange spillere i 16 til 25-års alderen satser mye og spiller god badminton. Ingen KBK-ere kommer på pallen i herresingle, men den unge doubleeksperten Mads Marum som spiller sammen med Mathias Xu fra Fogner BK skal bli spennende å følge i herredouble.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785