130 deltakere i KBKs breddeturnering

Ni badmintonklubber stilte med over 130 unge spillere i helgens Pizzabakeren Cup.

Publisert

Fornøyde utøvere fra Kristiansand Badmintonklubb etter endt innsats i Badmintonsenteret i helga. Fra venstre, Filip Bøhn, Frida Tønnessen Vik og Isak Abusdal. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

KRISTIANSAND: For mange var det første gang i konkurranse, men med god støtte fra trenere og foreldre gikk det hele smertefritt.

– Det viktigste er å delta. Man lærer noe av å stå alene der ute på parketten, være 12 år og debutere i turnering. Så det vesentligste for oss i KBK er å få med hele Sørlandet og se dem opp mot de litt mer erfarne spillerne fra arrangørklubben, sier KBK-trener Rik Hermans og fortsetter:

— Ut av dette må det komme flere gode badmintonklubber.

Både Otra og Høvdingen begynner å få fram flere gode spillere, men ved siden av KBKs 60 spillere har Mandal fått høyt nivå på treningene sine.

Topp stemning og godt vennskap. Foto: Privat.


I vrimmelen av klasser og spillere var det vanskelig å ikke legge merke til KBK-spillere som Casper Stiansen og Filip Bøhn. Disse 12-åringene sammen med to år yngre Isak Abusdal var artige å følge i Badmintonsenteret, mens jentesiden hadde Nora Omdal og Frida Tønnessen Vik som klassevinnere. Turneringens bestemann var Mandals Christer Andersen (12). Han topper også lista på landsbasis!

– Dette er kanskje det beste KBK gjør i løpet av sesongen. Det er vel og bra å arrangere junior-NM i april, men i helgen så vi hvem som skal overta og føre badmintonarven videre. Stemningen i hallen er bare å ta inn over seg, slutter en fornøyd KBK-trener.

Publisert
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785