Kristiansand-danser fikk verdifull VM-erfaring

Amalie Aune og makker Jens Kristian Riisøen Auring hadde håpet på mer enn 27. plass i tidans-VM for ungdom, men har lært mye av dette mesterskapet.

Publisert:

Amalie Aune (16) og makker Jens Kristian Riisøen Auring (18) representerer begge NeRo Danseklubb, selv om Amalie også er medlem av Kristiansand Danseklubb. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • May Lene Øvre
    Kristiansand Danseklubb

Amalie og Jens Kristian gikk ikke videre fra lørdagens første VM-runde i Kiev, Ukraina. Søndag danset de WDSF Open Youth standard og her kom de seg til semifinale og fikk en flott 10. plass. Håpet var her å komme seg til finalen. Men mange gode ungdomspar deltok, og det var en liten opptur var at de slo flere par fra VM dagen før.

I ungdom latin ble det to runder, og det norske paret ble nummer 14. I World Open latin (voksen) gikk de direkte videre til 2. runde og danset seg til en flott 27. plass blant mange voksne spesialistpar i latin.

Sammen med trener og coach Janick Glud Løwe. Foto: Privat

Alt i alt har det vært en veldig lærerik helg, Paret hentet seg fint inn etter å ikke ha klart sitt VM-mål, og presterte fin t i de påfølgende konkurransene.

På denne turen var det godt å ha med trener og coach Janick Glud Løwe. Tusen takk til ham!

I september deltok for øvrig Amalie og Jens Kristian i EM 10-dans, og her kom de videre til 2. runde og endte på 22. plass.

Kommende store mesterskap nå er VM latin i Wien 16. november. Før det er det en regional konkurranse i Drammen til helgen, og så er det oppkjøring til VM latin og NM 10-dans hvor paret skal forsvare NM-tittelen fra i fjor.

Fra EM i tidans. Foto: Privat

Fra EM i tidans, Foto: Privat

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Danseklubb
  2. Dans
  3. Amalie Aune