Sterk sesongpremiere for KBK

Rankingturneringen i Haugerud for U15 og U19 var årets første turnering og KBK-ungdommene tok tre av fire seire i singleklassen.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over to år gammel

Kevin Elson og Julie Abusdal vant mixed double sammen og single hver for seg i U15.

-De fortsatte der de slapp i vår, da de vant gull i mix allerede første år i aldersklassen sin, sier trener Rik Hermans i KBK.

Kevin Elson og Julie Abusdal (i midten) vant mixed double sammen og single hver for seg i U15. Fra venstre Ja, det er fra venstre: Thomas Fjeldheim, Delia Murtazalieva, Victoria Zhang og Theodor Fjelldal (alle Haugerud). Foto: Foto: Privat.

-De er klart best i Norge i mixed. I single er det jevnere, men begge dro det lengste strået samtidig som vi ser hva vi må jobbe med på treningene framover, sier Hermans.

Den tredje singleseieren kom ved Emma Wåland i U19. Hun var mye skadet sist sesong, og var glad for å være tilbake i toppen.

-Jeg spilte nervøst i starten, men spilte meg etter hvert opp på det nivået jeg håper å være på, sier Emma.

Hun er tatt ut til junior-VM i Indonesia i oktober som en av tre jenter, så seieren i Haugerudhallen var viktig på flere måter.

I den fjerde singleklassen fikk vi den største bomben ved at 15-årige Jonas Østhassel kom til finalen i U19 for gutter. Han slo VM-uttatte Ole Herman Imset fra Sandefjord i semifinalen, men tapte i finalen da kreftene tok slutt i kamp nr. 13 for helgen.

Men tre andreplasser var sterkt med Jonas Tønnessen og Emma Wåland som makkere i herredouble og mixed double mot to år eldre konkurrenter.

Mange unge KBK-ere gjorde en lovende sesongpremiere, og nå er sesongen virkelig i gang. Det fortsetter allerede til helgen på hjemmebane i Badmintonsenteret.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785