Mads Marum vant to gull i junior-NM

Etter en skuffende sorti i kvartfinalen i single lørdag, slo Mads Marum (18) tilbake søndag og vant like godt begge doublekategoriene i junior-NM.

Publisert:

<p>Kristiansanderen Mads Marum i Håkons Hall på Lillehammer. Foto: Rik Hermans</p>

Brukergenerert innhold

  • Helene Abusdal, Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over tre år gammel

Mads var seedet til semifinale i herresingle, og var svært skuffet etter kvartfinaletapet mot Sandefjords Ole Herman Imset. Men han ristet skuffelsen av seg og leverte solid spill i både herredouble og mixed double.

– Jeg var langt nede etter singletapet ja, men veldig fornøyd med å vinne to gull, sier Mads Marum.

I mixed double dannet han for første gang par med Emilie Hamang fra Bærum. Bærumsjenta pleier ikke å spille mixed double, men ble norgesmester både i damesingle og damedouble, i tillegg til mixed double. Marum/Hamang var på forhånd en av outsiderne i mixed-klassen, nettopp fordi de aldri har spilt sammen før. De var også useedet i turneringen og allerede i 2. kamp slo de ut toppseedede Christensen/Imset fra Frogner og Sandefjord. I finalen var de ganske suverene og vant 21-19, 21-15 mot Tobias Krømke/Alda Jonsdottir (Sandefjord).

Herredouble-klassen var på forhånd forventet å bli veldig jevn mellom 3-4 par. Mads og makker Tobias Krømke fra Sandefjord ga imidlertid ikke fra seg et eneste sett og kunne juble over finaleseier 23-21, 21-19 mot Karl Ødegård/Jiawen Shi fra Brodd.

Mads med sine to gullmedaljer i junior-NM. Foto: Foto: Rik Hermans

Kristiansand Badminton Klubb hadde fem deltakere med i junior-NM som ble spilt i Håkons Hall på Lillehammer i forbindelse med Ungdomslekene. Jonas Østhassel (15) var i kvartfinalen i herredouble med sin makker Joachim Skjønhaug fra Bygdø.

Der tapte de mot nettopp Mads Marum/Tobias Krømke. Jonas tapte en jevn kamp mot Jiawen Shi (Brodd) i 1/8-delsfinalen i single. Jonas har tre år igjen i juniorklassen og dette var mest av alt verdifull erfaring for unggutten.

På jentesiden deltok Marie Mørk (15), Thea Tønnessen (16) og Rikke Østhassel (18). Mens Marie var uheldig med trekningen og møtte den suverene norgesmesteren Emilie Hamang i første kamp, avanserte både Thea og Rikke til 1/8-delsfinaler i single.

Thea Tønnessen og Marie Mørk hadde også en veldig god 2. rundekamp mot de senere tapende finalistene i damedouble. Det ble imidlertid tap 16-21, 20-22 mot Vera Ellingsen/Marie Christensen fra hhv. Bergen og Frogner.

Trener Rik Hermans oppsummerer helgens mesterskap slik:

-Jeg er veldig stolt av det alle spillerne presterer i helgen og selvfølgelig er det ekstra gøy og fullt fortjent at Mads vinner to gull!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb