Knallstart for KIF-søsken

Fabian, Myron og Stella Weinberg klarte mesterskapskrav i første forsøk.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Inger B. Steinsland
    KIF Friidrett
Denne artikkelen er over to år gammel

De tre søsknene har lagt bak seg et år med mye plager og skader, og etter nytt treningsopplegg og mange forandringer var de spente på sesongstarten sist helg. Den gikk over all forventning.

Fabian reiste til Modum for å delta i diskos og kule i G16-klassen. I begge øvelsene ble det ny utendørspers og i begge klarte han kravet til EYOF (European Youth Olympic Games). I diskos 1,5 kg ble det 52,45m – best i Norge i årsklassen 2001/2000, 6. best gjennom alle tider og andreplass i årsklassen 2001 i Europa. I kule (5 kg) ble det 15.93m.

Myron prioriterer i år mangekamp i G18-klassen, han er junior-norgesmester i mangekamp innendørs tidligere i år. Sist helg sesongdebuterte han i Evje og Hornnes med spyd. Myron kaster første år med seniorspyd (800 gr). Resultatet ble 56,64m, som er litt under pers. Myron klarte kravet til junior-NM og U23-NM og han er ikke langt fra kravet til senior-NM.

Stella sesongdebuterte også i Evje og Hornnes. Hun kastet med seniorspydet 600 gr. Hennes beste resultat i J19-klassen ble 50,15m, som er litt under pers. Men resultatet er over kravet til U20-EM og U23-EM.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785