MK G14 til finalespill i Adidas Cup

Denne gjengen er klar for Final 4-sluttspill på Gjøvik etter 3-2-seieren over i Rollon/Aafk i kvartfinalen.

Publisert:

<p>MK, fra venstre bak: Sindre Tellefsen, Peder Laudal, Mats Hansen, Anders Gundersen, Viktor Flåt, Jonas Trædal, Nicholas Hansen, Vegard Lohne, Fredrik Salvesen Tronstad, Gabriel Schulze, Aage Juell Larsen, Bendik Valand Abawi Cinzah og Johannes Berge. Foran: Mads Ljungqvist. Foto: Privat. </p>

Brukergenerert innhold

  • Svein Trædal
Denne artikkelen er over fire år gammel

MK vant 3-2 i en dramatisk kvartfinale lørdag. Motstander var Rollon/Aafk fra Ålesund, som tok den lange turen til Mandal for å kjempe om en plass blant «Final 4» i sluttspillet som finner sted på Gjøvik om knappe to uker.

MK-laget begynner etter hvert å få god erfaring i slike kamper. Både Dana cup og tidligere matcher i Adidas Cup har gitt oss verdifull læring som nok spilte en rolle i lørdagens triumf. Kampen ble aldri velspilt, men 105 (!) tilskuere i Idrettsparken fikk en spennende opplevelse, spesielt i de syv tilleggsminuttene etter mye stopp i spillet.

Sterk start

Jonas Trædal ga oss 1-0 på en noe heldig corner som gikk via tverrliggeren og et par keeperhansker og i mål etter 11 min. Så dundret samme gutt et frispark i mål i det 24 spilleminutt, og vi kontrollerte resten av omgangen inn til pause.

Da målkongen Vegard Lohne headet inn en corner på praktfullt vis, følte nok de fleste at kampen var avgjort halvveis ut i andre omgang. Men så pådro samme spiller seg sitt andre gule kort og måtte gå av banen, og ikke nok med det – midtstopper Nicholas Hansen fikk direkte rødt etter en uheldig takling.

Spennende avslutning

Vi kastet innpå en småsyk kaptein Bendik Valand, og med ni mann i de siste minuttene var det alle mann til pumpene. Bortelaget ga alt og reduserte to ganger, men en heroisk innsats fra samtlige MK-spillere berget seiret og våre gutter kunne juble til slutt.

Dommer Sondre Olsen la til syv minutter, og den talentfulle dommer fra Greipstad gjorde en solid jobb i sluttminuttene da det kokte litt. Takk til Rollon/Aafk for en fin opplevelse. Gutta fra Sunnmøre var nok skuffet, men et solid felles grillmåltid på lørdagskvelden så ut til å hjelpe litt.

Skal gi alt på Gjøvik

Etter puljeseier og i 5-3-seier over Bærum i 16.delsfinalen, 8-7 på straffer over Torp IF i åttedelsfinalen og nå 3-2 over Rollon/Aafk er vi endelig klare for finalehelg på Gjøvik. Der møter vi vinneren av kvarten mellom Drøbak/Frogn og Nordstrand.

Vi reiser til Gjøvik med optimisme og vil gi alt der oppe. Spillerne vokser på dette og vi har en flott gjeng med treningsvillige og ambisiøse gutter som viser vinnervilje. Så for tiden vise om det er nok til å gå helt til topps i dette uoffisielle norgesmesterskapet.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. FK Mandalskameratene
  2. Fotball