Løp inn til nytt NM-sølv

Erik Bergersen (51) fra Kristiansand Løpeklubb løp i år som i fjor inn til et nytt NM-sølv i terrengløp i aldersklassen 50-54 år.

Publisert:

Erik Bergersen brukte 21,49 minutter på den seks kilometer lange terrengløypa i Skien. Foto: Malin Bergersen

Brukergenerert innhold

  • Finn Kollstad, Kristiansand Løpeklubb

SKIEN: Det var på søndagens langløype over seks kilometer at Erik løp inn til tiden 21,49 minutter. Det var 16 sekunder bak vinneren Jon Per Nygaard fra FIK Ren-Eng. Også i fjor ble det sølv på Erik i dette mesterskapet, og også da var det Nygaard som vant.

Her forteller Erik litt om oppladning og gjennomføring:

– I en sesong hvor nesten alt har blitt kansellert, har det vært greit å få med seg noen konkurranser. Oppladningen til løpet var langt fra optimal, med en virtuell utgave av London Marathon helgen før og en sesong hvor treningen har vært heller sparsommelig. Når mesterskapet ble arrangert såpass nærme som Skien, så ble det en selvfølge å stille. Distansen på seks kilometer er i utgangspunktet noe kort for det jeg foretrekker og er trent for, men det er jo alltid gøy å løpe konkurranser.

Jeg hadde et realistisk mål om medalje og gjennomførte et jevnt løp. Må si meg fornøyd da jeg nådde målet om medalje, selv om jeg foretrekker å stå øverst på pallen. Jeg ble slått av samme mann i 2019, men var nærmere nå, så til neste år så er det vel på tide å komme seg først i mål!

Siren Amelia Seiler. Foto: Samuel Hafsahl

Også Siren Amelia Seiler fra Kristiansand Løpeklubb leverte et sterkt NM og ble nummer åtte i kvinneklassen. Det er fem plasser bedre enn i fjor. Hun brukte 21,58 minutter. Karoline Grøvdal fra Tjalve vant suverent med 19,04 minutter.

Siren Amelia oppsummerer sin sesong, inkludert terreng-NM, her:

– Alt i alt har 2020 året vært veldig bra for meg. Jeg startet sesongen i mars med pers på halvmaraton i Haag på 1.16,02. Etter det ble stort sett alle planlagte løp kansellert grunnet korona-pandemien. Planer og mål ble derfor endret. Jeg satt meg et personlig mål om å løpe 10. 000m alene under 35 min 17.mai under den virtuelle utgaven «17.mairaton». I sterk motvind klarte jeg målet med 34.55 og det ga motivasjon videre.

Jeg løp i juni min debut på 5000 m under Boysen memorial med mål om å komme under 17 minutter. Det klarte jeg med tiden 16.49, og jeg tror jeg har mer inne på den distansen. På sensommeren stilte jeg i U23-NM og debut på 3000 meter som resulterte i sølv. Etter dette skulle jeg virkelig tatt et par uker rolig/pause ettersom jeg ikke hadde roet ned siden før oppkjøring til halvmaraton (januar).

Uten pause begynte jeg oppkjøring til NM 10.000m i Bergen som ble flyttet til 18-20 september (fra slutten av juni). Formen var svært god ei uke før, og mandagen gjennomførte jeg en økt som fortalte meg at jeg var klar. Men ettersom uka gikk følte jeg meg veldig slapp og forsto ikke hvorfor overskuddet manglet. Jeg stilte på NM med virus i kroppen - noe jeg ikke forsto før i etterkant da hele familien min også var syk.

Jeg gjennomførte 25 runder med en snittpuls på 96 prosent av maks. Det var tungt, mildt sagt. Jeg ble slått ut med bihulebetennelse og feber hvilket resulterte i null trening i åtte dager. Halvmaraton-NM ble det ikke noe av. Jeg startet å løpe igjen etter åtte dager og gjennomførte en «intense boost» på fire dager som inkluderte tre hardøkter og en langtur for å sette systemet i gang igjen, nærmeste «sjokke» kroppen. Det var tøft, men nødvendig for å bli klar for NM terreng uken etter.

Ettersom sykdommen forsvant mer og mer dukket en ny ting opp: senebetennelse i kneet. Men bestemt på å stille så gjorde jeg nødvendige tiltak dagene i forkant. Skaden ble ikke borte, og er det fortsatt, men jeg sa til meg selv: «Når du står på startstreken, kommer du ikke til å kjenne noe!»

Det stemte, fordi da tok adrenalin og konkurranse-driven over! Det var veldig gøy å stille og se at, etter bare tre år med løping, så når jeg opp blant toppen i Norge. Målet var topp fem, hvilket jeg egentlig visste var noe urealistisk da jeg kjente til alle som var påmeldt, men man må sette seg høye mål og jobbe til man kommer dit! Jeg gikk fra 13.plass i fjor til 8.plass i år, så neste år er målet pallen!

Se resultatene her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Løpeklubb
  2. Siren Amelia Seiler
  3. terrengløp