Tjomslands stortalent vant storløp i Sverige

Øystein Tjomslands stortalent Brenne Bas innfridde favorittstempelet og vant Svenskt Kallblodskriterium på Dannero Travbana søndag ettermiddag.

Publisert:

Øystein Tjomsland fra Søgne vant Svenskt Kallblodskriterum på Dannero Travbana søndag ettermiddag, et storløp med 600 000 svenske kroner i førstepremie. Foto: TR Media

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark

Den sørlandske stortreneren har gjennom mange år hatt en unik evne til å sette sine talentfulle unghester i toppskikk når det gjelder som mest. 2020 er på mange måter et annerledes år, men ikke når det kommer til Tjomslands fremganger.

Søndag ettermiddag vant han Svenskt Kallblodskriterium med storfavoritten Brenne Bas etter en taktisk genistrek tidlig i løpet. Da tempoet ble dempet i front, satte stortreneren full fart på sin hest og rakk frem til tetposisjonen før en av de argeste konkurrentene, sørlandstrente Balder Odin.

Vel i tet hadde Tjomsland full kontroll på begivenhetene og Brenne Bas viste seg utilnærmelig i sluttfasen. Den lekre 3-åringen passerte målstreken på 1.26,8a/2140 meter. Dette var stortalentets fjerde seier på like mange starter så langt i karrieren. 

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å angripe så tidlig, men tethesten dempet tempoet veldig mye. I et slikt storløp må man ta noen sjanser og dermed klinket jeg til, det ble løpsavgjørende. I mine øyne er Brenne Bas en komplett hest allerede, uttalte Tjomsland til TV-kanalen ATG Live etter løpet. 

Tjomsland hadde en toppdag i Sverige. Malifika ble nemlig toer i Stokriteriet og fikk med seg 175 000 svenske kroner.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Øystein Tjomsland