Vant over verdenseneren

For første gang klarte jeg å beseire «uovervinnelige» Jingdian Mao.

Publisert:

Bordtennisspilleren Aida Husic Dahlen (28) fra Kristiansand ble nylig nummer to i single i storturneringen Slovenia Open. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/NIF

Brukergenerert innhold

  • Aida Dahlen
Denne artikkelen er over ett år gammel

UTØVERBLOGG: Den tradisjonsrike Slovenia Open-turneringen ble nylig arrangert i sin hittil største utgave, med 448 spillere fra 45 nasjoner.

Denne gangen klarte jeg å vinne sølv, etter å ha vunnet 3-1 mot verdenseneren Jingdian Mao fra Kina i semifinalen. Hun har vunnet 96 prosent av alle sine matcher. Ingen i min klasse (8) har klart å vinne over henne.

Gledestårer

Tårene rant av glede, både fra meg og flere fra det norske laget som fikk sett dette. Det var rørende.

Finalen var mot franske Thu Kamkasomphou. Det ble et knepent tap med 10-12 i femte sett.

Denne turneringen har være veldig bra for meg. Jeg har kjent spenningen i kroppen fra dag én turneringen startet. Hver kamp har jeg vært fokusert og gitt alt, og hatt et veldig godt samarbeid med min coach Marte Grutle Aasebø. Før hver kamp har vi oppvarming sammen, der vi slår inn og fokuserer på styrker og svakheter hos motstander og hvordan jeg skal spille for å vinne.

Nummer tre i lag

I den påfølgende lagkonkurransen i samme stevnet ble vi nummer tre og er godt fornøyde med det. Vi var siste-seedet i pulja, men endte opp med å vinne den. Jeg vant alle mine single-kamper i pulja også, så glad for det. Semifinalen mot tyske Wolf skulle jeg ønske jeg hadde vunnet, men det holdt uheldigvis ikke den gangen. Vi hadde vært i finalen om jeg hadde klart det. Ble 2-1-tap etter å ha vunnet doublen.

Den største turneringen i år for meg er europamesterskapet som holdes i Helsingborg, Sverige fra 16. til 21. september.

Her møter jeg Europas beste spillere. Fra før har jeg to gull, ett sølv og en bronse fra EM. I år skal jeg gjøre mitt beste igjen, og håper spillet mitt et bra nok for en ny medalje.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Aida Husic Dahlen
  2. Blogg
  3. Bordtennis