Målvakten Markus Kristiansen var kaptein på Fløys juniorlag sist sesong. Målvakten Markus Kristiansen var kaptein på Fløys juniorlag sist sesong. Foto: Preben Jensen

Tatt opp i Fløys A-stall

19-åringene Jakob Sannes Hornnes og Markus Kristiansen har skrevet under for A-laget.

KRISTIANSAND: Fløys assistenttrener Marius K. Johansen er glad for at klubben nå får fram to spillere fra juniorlaget:

– Begge to er gutter med veldig gode holdninger. Så det er enkelt for oss å ta de opp nå, samtidig som de er gode fotballspillere og har vist det over lang tid.

Hvordan vil du beskrive Jakob S. Hornnes?

– Jakob er en typisk back, som ligner litt på backtypene vi har på laget. En ekstremt løpssterk spiller som er god en-mot-en begge veier. Han er villig offensivt og er en lokal gutt fra Møvig, så det er veldig gøy.

Og Markus Kristiansen?

– Markus er en skikkelig Øya-gutt som har spilt på Fløy hele livet. Har vært kaptein på juniorlaget vårt sist sesong. En gutt med kjempeholdninger, ekstremt engasjement og som har tatt store steg. Jeg forventer han vil fortsette den gode utviklingen og ta enda større steg kommende .sesong

Hvordan var det å skrive under for Fløy?

Jakob: - Det føles deilig å ha tatt steget opp på A-laget. Det har vært et mål for meg en god stund. Så deilig å få det i boks.

Dine personlige mål for sesongen?

– Det er først og fremst å utvikle meg som spiller. Så håper jeg selvfølgelig å få være med i kamptropper og også få noen minutter i PostNord-ligaen.

Ditt inntrykk av Fløy og trenerne våre?

– Jeg synes det har vært en veldig grei klubb å komme til. Jeg ble tatt godt imot og så har det vært helt topp å ha de forskjellige trinnene man kan strekke seg etter. Med det å gå fra juniorfotball, til spilletid i 4. divisjon med Fløy 2 og hospitering med A-laget. Det er veldig profesjonelt her og gøy med en trener som gir så mye av seg selv som Nikola (Trajkovic) gjør.

Jakob Sannes Hornnes (19, fyller 20 år 17. januar) er en back som tidligere har spilt for Våg og Vigør. Foto: Preben Jensen

Hvordan føles det å endelig skrive under for A-laget?

Markus: - Det føles stort, det har jo vært en drøm helt siden jeg var liten. Når man så de større guttene i mål som Daggi (Dag Tore Fredriksen), Conny (Månsson) og Henrik Markussen, så var det jo de som var idolene da jeg var liten.

Dere er i gang med oppkjøringen nå. Hvordan ser du på det?

– Man har jo gått å gledet seg. Det kribler etter å komme i gang etter og hatt fri lenge nå.

Hvordan ser du på kommende sesong med tanke på videre utvikling?

– For min del går jeg inn i en keeperteam på tre. Og der er det tøff konkurranse, noe jeg bare syns er sunt. Jeg håper jeg kan ta nye steg med to kjempegode keepere jeg vil lære mye av hver dag. De er gode på mye av det jeg kan bli bedre på, så jeg gleder meg til å utvikle meg videre og forhåpentligvis få litt kamper under beltet på B-laget.

Som Øya-gutt har du gradene fra knøttefotball opp til A-laget nå. Hvordan har din vei vært?

– Min vei har vært ganske standard føler jeg. Har opplevd godt samhold med kamerater og alltid møtt på trening med godt mot. Jeg begynte først å spille keeper i 5.-6. klasse, og siden har jeg blitt stående i mål da det var noe jeg mestret. Så har jeg hatt to trenere som har fulgt meg hele veien i pappa og Gardian (Hansson). De to og Marius K. Johansen (Jr-trener og assistent på A-laget har jeg mye å takke for at jeg har nå har klart å ta steget opp. De har alltid stilt opp og lagt skikkelig til rette for at kullet vårt skulle bli best mulig.

Vis fakta ↓
Jakob Sannes Hornnes
Vis fakta ↓
Markus Kristiansen