KCK-rytteren Sondre Linstad-Huum (29 år, til venstre på pallen) ble nummer to i sin masterklasse i lørdagens utgave av terrengsykkelrittet Å Heiane, som også hadde NM-status. Odbjørg Linstad-Hurum

Fornøyd med NM-sølv på Birkeland

Selv om det var vondt å se mesterskapstrøya forsvinne, ble jeg slått av en sterkere rytter i helgas terreng maraton-NM.

Sondre Linstad-Hurum

Lørdag 16. juni ble norgesmesterskapet i terreng maraton arrangert på Birkeland. Rittet ble arrangert for norgeseliten, aldersklasser og turritt. Disse rittene var 97 km, 68 km og 45 km. I både eliten og aldersklassene skulle det kåres norgesmestere. Det var mange syklister som hadde funnet fram til start på idrettsarenaen i Birkeland.

Selv skulle jeg slåss om seier i masterklassen 30-34. Jeg hadde gjort de forberedelser jeg mente var nødvendig og så på mine vinnersjanser som gode.

Det gikk veldig fort fra start, men etter 15 km lå jeg i en gruppe på sju syklister i front. Hele tiden jobbet jeg for å ligge riktig plassert i gruppen og utnytte utforkjøringene i skogen. Det var her jeg følte jeg hadde et lite overtak.

Trio i front

Etter det siste terrengpartiet rundt Tveide, hvor det var lagt til en ekstra sløyfe på den ordinære rittrasséen for oss som deltok i NM master, var vi kun tre syklister i front. Jonas Nermoen fra IF Frøy, Odd Snerthammer (som ble nummer to sammenlagt av master-rytterne og vant sin masterklasse) og meg selv fra Kristiansand Cykleklubb. Blant oss tre var det kun Jonas og meg som konkurrerte i samme aldersklasse 30-34 år.

Odbjørg Linstad-Hurum

Det ble en tung avslutning for min del og jeg måtte se Jonas sakte gli unna i en av de tøffe motbakkene vi hadde i siste del av rittet. Jeg kjente kreftene hadde begynt å ta slutt og jeg måtte disponere de jeg hadde igjen. Det var vondt å se årets mesterskapstrøye forsvinne fra meg på den måten.

Sjekk resultatene

I mål kom jeg inn på tiden 2:54:56. Dette var to minutter og to sekunder bak vinneren. Jeg ble slått av en som var sterkere enn meg og var derfor fornøyd med andreplassen i min klasse.

I menn og kvinner elite ble Ole Hem fra Swix Hard Rocx og Borhild Løset fra Orkla CK norgesmestere. Her er den totale resultatlisten fra rittet. Trykk deg inn og velg aldersklasse for å finne vinner i hver gruppe.