<p>Finalelagene i GU14, der danske Vejen BKV (i rødt) vant over Kristiansand Pirates. Alle foto: Finn Harald Røed.</p> <p>Finalelagene i GU14, der danske Vejen BKV (i rødt) vant over Kristiansand Pirates. Alle foto: Finn Harald Røed.</p>

120 basketballkamper i Pirates Cup

I Kristiansand ble det i pinsehelgen spilt 120 basketballkamper for yngre lag fra Norge, Sverige og Danmark.

Første helgen i juni ble årets store basketballturnering på Sørlandet arrangert. I tre dager spilte over 500 deltakere ca. 120 kamper i tur og orden, nærmest på minuttet innenfor tidsskjemaet. Lagene var i aldersklassene 10 til 19 år, og kom fra Norge, Sverige og Danmark. I år ble det benyttet seks baner, i henholdsvis Gimlehallen, Vågsbygdhallen og Idda Arena.

GU16-semifinale Bygdøy mot Stavanger.

Oppdaterte kampresultater og tabeller ble fortløpende lagt ut på www.piratescup.no. Dette var første gang resultater fra Pirates Cup ble presentert online, noe som ble satt pris på av både spillere og ledere. Lørdag kveld fikk deltakerne mulighet til å være tre timer i Aquaramas badeland, som var turneringens organiserte fritidsaktivitet. Der fikk man tid til lek og moro utenfor banen. Badelandet var booket hele lørdag kveld spesielt for deltakerne i Pirates Cup.

Premieutdeling GU16, Stavanger til høyre og danske Skovbakken til venstre.

Takk til lagene og hver enkelt deltaker for topp stemning, godt humør og den fine basketball-opplevelsen vi delte sammen i Kristiansand denne helgen. En ekstra takk til alle i Kristiansand Pirates som på ulike måter utførte de mange oppgaver som hører til en så stor turnering, som f.eks. kiosk, nattevakt, resultatservice, dugnadsorganisering, kampoppsett, påmelding, websider, innkjøp, rigging, rydding, sekretariat, dommeroppsett, dømming, matservering og andre fortløpende gjøremål underveis!

Ås IL, vinner i JU19.

Finaleresultater fra Pirates Cup

GU12:

Vejen BKV ’81 (DK) – Søgne & Mandal: 17-19

GU14:

Vejen BKV ’81 (DK) – Kristiansand Pirates: 17-2

GU15:

Kjelsås – Stavanger: 13-26

GU16:

Skovbakken Bears (DK) – Stavanger: 25-27

GU19:

Persbråten – Stavanger: 23-42

JU16:

Nesodden – Hønefoss: 19-13

JU19:

Ås – Stenungsund (SE): 32-16

Spesielt gratulerer til Stavanger som hentet hjem gull i alle de tre klassene de deltok i under årets Pirates Cup! Du finner alle kampresultater og tabeller for alle aldersklassene på www.piratescup.no. Vi legger også ekstra merke til at Søgne & Mandal GU12 sørget for at noen av de utdelte gullmedaljene ikke forlot Sørlandet!

Spillere fra Kristiansand Pirates GU19 en time før søndagens semifinale.

Spennende GU19-semifinale mellom Kristiansand og Stavanger

Det var mange jevne og spennende kamper både i gruppespillet og sluttspillet. Som eksempel ble GU19-semifinalen mellom Kristiansand Pirates og Stavanger en underholdende thriller. Da vanlig spilletid var over stod det 26-26 på resultattavlen, etter at Kristiansand hadde vært oppe i en ledelse på åtte poeng tidligere i kampen. I ekstraomgangen fortsatte Stavanger opphentingen, og vant oppgjøret 30-26. Stavanger var deretter en overlegen motstander med 42-23 i GU19-finalen mot Persbråten, som litt overraskende hadde slått Kjelsås knepent med 28-27 i sin semifinale.

Dagen før hadde Kristiansand Pirates slått nettopp Kjelsås i puljespillet med 35-28. Blant publikum mente mange derfor at den moralske GU19-finalen fant sted allerede i semifinalen mellom Kristiansand og Stavanger. Spennende var det i alle fall, og tilskuerne fikk se mye fin, fysisk og fartsfylt basketball med en passelig porsjon nerver.

Tre Stavanger-lag med gullmedaljer.

Vellykket cup

Søndag ettermiddag kom det tilbakemelding fra besøkende klubber om at dette var den beste og mest velorganiserte Pirates Cup de hadde opplevd så langt. Styret i Kristiansand Pirates har allerede begynt på evalueringen for å kartlegge hvordan Pirates Cup kan bli enda bedre til neste år, og ser frem til å treffe både gamle og nye deltakere i juni 2018!

Helgen 9. – 11. juni arrangeres seniorhelgen i Pirates Cup. Også her vil resultatene legges ut kontinuerlig på www.piratescup.no. Seniorhelgen har tradisjonelt et preg av sesongavslutning og sosial opplevelse for spillerne, og vil bestå av ca. 40 kamper som alle spilles i Gimlehallen. Vi ønsker publikum velkommen!