Topptrente sørlandsjenter i salen

Montésporten er i rivende utvikling og interessen for travritt er stor på Sørlandet. – Vi er toppidrettsutøvere, understreker Madelen Berås.

Brukergenerert innhold

Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Publisert: Publisert:

Fra sin spede start tidlig på 2000-tallet har montésporten, gjerne kalt travritt, hatt en eksplosiv økning både i antall utøvere og ikke minst i kvalitet. Travinteresserte sørlandsjenter har de siste årene hevdet seg svært godt i travløp under sal, og interessen er bare økende i landsdelen. Førstkommende mandag er hele åtte av 15 hester i montéløpet på Klosterskogen i Skien fra Sørlandet, seks av rytterne er fra Agder.

– Jeg tror mye av grunnen til at montésporten står sterkt her sør er det positive miljøet, vi er gode med hverandre, innleder Madelen Berås fra Tveit, en av rytterne som i flere år har hevdet seg i norgestoppen.

Madelen Berås er en av mange sørlandsjenter som gjør det skarpt i montesporten, travløp under sal. Foto: Foto: Roger Svalsrød, hesteguiden.com

26-åringen har vunnet 32 løp i karrieren, de fleste fra hesteryggen.

– I montésporten blir alle akseptert og får en sjanse til å vise hva de er gode for. Mange av oss sørlandsjentene har vært med lenge, og har skaffet oss verdifull erfaring blant annet fra lokalkjøringer før det ble alvor, understreker Berås.

Til tross for at montésporten i stor grad bedrives av ryttere med amatørlisens og som har hestene som hobby, må man ikke for ett sekund tro at grenen er noe man kan hevde seg i uten vesentlig innsats. Samtlige ryttere må bestå fysiske tester for å få sin lisens fornyet.

– Å være i god form blir helt klart viktigere for hvert år som går i og med at rytterne vi møter blir bedre og bedre. Vi er toppidrettsutøvere,

, synes jeg det er tungt å ri løp, forteller 26-åringen, som tillegger med glimt i øyet.

– De som mener at det er enkelt å ri travhester vil jeg gjerne invitere ut til Travparken for å ri en runde rundt banen. Så får vi se om de kan gå dagen etterpå!

Senest mandag denne uken vant Martine Finsand (24) montéløp på Klosterskogen med Grimstad-hesten Bjønnum Jerven. Foto: Foto: Morten Skifjeld, Hesteguiden.com

Mandag skal Kristine Sørensen (Arendal), Karin Hauge (Arendal), Annette Lindstrand (Lindesnes), Helene G. Forberg (Froland), Martine Finsand (Arendal) og nettopp Madelen Berås (Kristiansand) vise muskler i montéløpet i Skien.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785