Tidligere landslagstrener kurser Gimletroll og Søgne

Roger Finjord er trekkplasteret i arrangementet «En bedre trener».

Daværende landslagssjef for det norske kvinnelandslaget, Roger Finjord, etter 4–1-seieren over Nederland for drøyt to år siden. Foto: NTB Scanpix

Brukergenerert innhold

Christer Madsen, Norges Fotballforbund
Publisert: Publisert:

IK Gimletroll og Søgne FK er to av kun 37 klubber i landet som er håndplukket av Norges Fotballforbund til å være offisielle Eat Move Sleep-ambassadørklubber. Oppgaven er å formidle viktigheten av en god kombinasjon av riktig kosthold, fysisk aktivitet og søvn til klubbens medlemmer og omgivelser. Nå får klubbene inspirasjon og nyttig drahjelp fra NFF.


– 10. oktober er vi så heldige å få Roger Finjord på besøk hit til Presteheiaklubbhus. Han skal ha et spennende foredrag om Eat Move Sleep-tematikken kombinert med sine egne erfaringer fra blant annet landslag. I tillegg vil han ha en treningsøkt for noen av våre spillere, forteller daglig leder i IK Gimletroll, Tyge Carlsen.


Dagen før, altså 9. oktober, kommer Finjord til Søgne.

– Hos oss skal han sammen med cirka 20 jentespillere i klubben vise i praksis hvordan man på en god måte organiserer og gjennomfører treninger ute på feltet, forteller Gunnar Engebu i Søgne.


– «En bedre trener» som vi kaller arrangementet, er for alle klubbens trenere. I tillegg har vi invitert trenere fra andre klubber i området, og er det spillere og andre nysgjerrige som har lyst til å være med så er de også hjertelig velkomne, sier Carlsen og Engebu.


- Hvorfor NFF mener Eat Move Sleep tematikken er så grunnleggende, er fordi kombinasjonene av riktig kosthold, fysisk aktivitet og søvn er nøkkelen til godt humør, trivsel og, ikke minst overskudd. Og det er jo nettopp det man trenger for å få mest mulig glede av en fotballtrening eller for å kunne yte maksimalt på en trening eller i en kamp, og også på skole, jobb og i fritiden. Nøkkelen til å nå ut med dette budskapet er ofte trenere i en klubb, fortsetter de.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785