AIK Lunds Jamshid Nazari (22) vant søndag et nytt NM-gull i seniorklassen.

Jamshid bokset overbevisende i welterweight-klassen i helgas mesterskap i Oslo. Han måtte gjennom tre harde kamper før gullet var sikret.

Innledende runde: Jamshid vant 3-0 over Armin Srour, Tønsberg Kameratene. Armin er nok klassens mest hardtslående bokser, men Jamshids bedre bokseteknikk gjorde utslaget. I semifinalen vant Jamshid 2-1 over Ruslan Sjidokaev, Grimstad BK. Her møttes to boksere som har sparret mange runder sammen. Etter to jevne runder kjørte Jamshid opp tempoet i siste runde og sikret dermed seieren. Finalen ble en reprise på fjorårets finale, samme motstander og samme resultat. Jamshid vant 2-1 over John Seleba, Sportsklubben 09. Jamshid lå et hakk over gjennom hele kampen og vant fortjent.

Jamshid sa følgende etter kampen:

– Dette var mitt tøffeste NM hittil. Alle motstanderne var i toppform, det likte jeg. Jeg fikk oppleve internasjonalt nivå på hjemmebane.

Lett tungvekt, kvinner: Julie Anderssen, AIK Lund tapte 0-3 for Lilith Keogh, Sportsklubben 09. Her sto kristiansanderen for den tekniske boksingen og ledet etter 2. runden. Men kreftene holdt ikke helt i mål. Oslojentas litt bedre kondisjon gjorde utslaget og sikret henne mesterskapstittelen.