– Gleder oss til rulleski på Fiskebrygga

– Både Emil og jeg gleder oss skikkelig til å konkurrere i Kristiansand, sier Niklas Dyrhaug fra landslagssamling i Sognefjell.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Tor Mjaaland
    Oddersjaa SSK
Denne artikkelen er over tre år gammel

Null grader og sludd var værsituasjonen da vi snakket med mannen som har store ambisjoner foran neste års OL og ser på løpet i Kristiansand som en fin gjennomkjøring og konkurransetrening foran den viktige 2018-sesongen.

Niklas Dyrhaug i fint driv i årets Holmenkollen-renn. Lørdag 1. juli bytter han ut skia med rulleski.

og delta i åpningen av verdens lengste hinderløype der. Og Emil som også gleder seg til å komme til Sørlandet og Kristiansand Skifestival 1. juli, heter Iversen til etternavn og fikk sitt store gjennombrudd i 2016-17-sesongen selv om han ikke lyktes helt i VM.

Drømmer om sørlandssommer

De to kameratene drømmer om sol og sommer på Sørlandet 1. juli og ser fram til å kombinere en tøff rulleskikonkurranse med Palmesus-opplevelse.

– Helt topp, vi har godt av å gjøre litt annet enn å trene og konkurrere, sier Dyrhaug, som hverken har gått på ski eller rulleski på Sørlandet før i karrieren. ‘

Emil Iversen gleder seg til Kristiansand Skifestival og Palmesus samme helga.

Det samme gjelder for Emil Iversen. Når de står på startstreken like ved Kilden lørdag 1. juli, er det de siste års verdenscup-vinner Martin Johnsrud Sundby som nok blir argeste konkurrent i den en kilometer lange rundløypa som skal gås 10 ganger i finalen.

– Vi er inne i en hektisk periode både når det gjelder trening og konkurranser som den i Kristiansand, forteller Dyrhaug, som er tydelig på at løpet på Fiskebrygga bare er et skritt på veien mot sesongens store mål: OL i Sør-Korea.

Skuffet

– Har blinket meg ut tre-mila, 5-mila og stafetten som distanser jeg håper å få gå, sier Niklas Dyrhaug, som medgir at skuffelsen var stor da han ikke ble tatt ut på duathlon-distansen over 30 kilometer under Falun-VM etter sølv på samme distansen i NM.

Akkurat det har han altså tenkt å revansjere under OL, og lørdag 1. juli kan du heie på ham og Emil Iversen i kamp med mer rutinerte Martin Johnsrud Sundby og en rekke løpere fra de såkalte rekrutteringslandslagene.

Da får vi se om OL-formen er i anmarsj et drøyt halvår før det braker løs i Pyeongchang i Sør-Korea.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Langrenn
  2. Rulleski